Estrella Damm patrocina el nou Mercat Vell, que obrirà a l'abril

La posada en marxa de l'espai gastronòmic i de degustació en què es convertirà el mercat Pere San serà finalment a l'abril. Inicialment, estava prevista per aquest Nadal

La posada en marxa del mercat Pere San com a espai gastronòmic i de degustació estava prevista per aquest Nadal, però per diferents circunstàncies s’ha retrassat fins el mes d’abril. La dificultat per aconseguir el finançament dels bancs per obtenir els 1,6 milions d’euros de l’obra de remodelació i la troballa de la càmara original del 1911, que va obligar a variar el projecte, han produit aquest retràs; tal com ha explicat l’arquitecte de l’obra, Lluís Martínez.

Ara, però, es mostra convençut que a l’abril els santcugatencs ja podran gaudir d’aquest nou espai de degustació al centre de la ciutat. Les obres de remodelació i la gestió del nou espai aniran a càrrec de l’empresa Gourmet Sant Cugat SL.

Mercat Vell i Estrella Damm
L’empresa de cervesa Estrella Damm es convertirà en el patrocinador del nou espai gastronòmic. Martínez destaca la importància del conveni signat amb Damm: “Va fer possible que tiressim endavant amb una aportació econòmica”. És per això que tota la cervesa que es vendrà al mercat serà de la companyia catalana.

A més, es farà una festa d’inauguració a la fàbrica d’Estrella Damm de Barcelona dies abans de la posada en marxa del mercat de degustació al mes d’abril.

El nou mercat que combinarà la venda i la degustació portarà el nom de Mercat Vell, que substituirà al de mercat Pere San. “La Comissió de Patrimoni ens va proposar aquest nom i ens va semblar bé. Molta gent el coneix com el Mercat Vell”, comenta l’arquitecte del projecte de remodelació.

Alhora, s’ha arribat a un acord amb l’empresa que gestiona els pàrquings de Sant Cugat per tal que les parades del mercat puguindonar tiquets d’aparcament gratuït.

Obradors pel supermercat
En els inicis del projecte, es va comentar la possibilitat d’instal·lar un supermercat al mercat, per completar l’oferta. Lluís Martínez explica que van parlar amb operadors com Carrefour per tal de poder disposra d’un supermercat a la planta inferior.

Finalment, però, a la planta baixa se situaran els obradors d’algunes de les parades del mercat, que estaran a la planta superior. “Podrien venir escoles per veure com es fa el pa, com treballa la carnisseria...”, afegeix Lluís Martínez.

El nou mercat de degustació comptarà amb gairebé una vintena de parades. A hores d’ara, només queda una per vendre. La resta ja estan atorgades. Entre els que ja han firmat el contracte, es troben parades de sempre del mercat Pere San, també parades del mercat de la Boqueria i fins i tot algun restaurant de Sant Cugat que vol ser present en l’espai gastronòmic.

Com serà el nou mercat?
Conservant la seva arquitectura modernista, s'aprofitaran les obres de remodelació de l'edifici per posar més vidrieres, la qual cosa significarà més llum natural, i que l'espai estigui en contacte amb el carrer, mitjançant també tres entrades.

Un total de 20 parades formaran el nou mercat,
entre aquelles que estan destinades a la venda de productes típics de mercat, situades al centre de l'espai, i aquelles que oferiran tastos gastronòmics que envoltaran les primeres.

A més hi haurà espai de terrassa, i hi ha la intenció que el mercat obri fins als voltants de les 11 de la nit.

Tot i això, mentre durin les obres els paradistes actuals no hauran d'abandonar l'edifici i se situaran a baix.

 
Comentaris

Destaquem