Europastry i Ilda’s Town Beer mostren les seves sinerges en un taller de co-innovació

L'empresa vallesana i la cervesera santcugatenca presenten els seus projectes conjunts

El Clúster Foodservice, l'organització que té com a objectiu principal promoure i reforçar la competitivitat del segment del foodservice, ha impulsat un taller de co-innovació B2B entre dos dels seus associats: l’empresa panadera Europastry, amb seu a Rubí, i la cerveseria artesana Ilda’s Town Beer, ubicada en el restaurant Xarlot de Sant Cugat. En el taller, celebrat aquest dilluns 8 de febrer, ambdues empreses han explorat possibilitats de cobranding i d’aliances estratègiques que siguin de benefici mutu i permetin que innovin conjuntament.

El procés de producció de la cervesa artesana que segueixen a Ilda’s Town Beer és ple de paral·lelismes amb la forma en què Europastry elabora els seus pans de vidre i pans rústics de massa mare al Cereal, el seu centre d’innovació. Ambdós processos (pa i cervesa) parteixen d’un cereal i empren la fermentació com a procés clau. Per la qual cosa, aquestes similituds fan que puguin aparèixer sinergies fàcilment.

Contra el malbaratament alimentari

Actualment Europastry i Ilda’s Town Beer estan preparant l’inici d’un projecte contra el malbaratament alimentari que reaprofitarà els excedents de pa per elaborar cervesa d’alta qualitat. De la mateixa manera, també estudien crear una línia de pans elaborats amb el bagàs de la cervesa.

 

Col·laboració amb el delivery Paco Meren

Durant la trobada van sorgir altres possibles sinergies entre ambdues empreses, com ara la col·laboració amb el servei de delivery Paco Meren,  impulsat per Ilda’s Town Beer, o la possibilitat d’anar al retail amb la cervesa feta amb residu del pa.

Satisfacció d'Europastry

Daniel Calvo, Director General Iberia d’Europastry, creu que tallers com aquests són molt interessants, ja que permeten obrir “múltiples possibilitats” on col·laborar les dues empreses. “És una oportunitat molt bona que ens ha ofert el Clúster Foodservice i estem molt agraïts per això” assegura Calvo.

Per fer pa, a Europastry d’entrada elaboren la seva pròpia massa mare (que és una de les 100 conservades com un tresor a l’única Biblioteca del Món de Masses Mare, emplaçada a St.Vith, Bèlgica), formen cada peça manualment, donen més de 24 hores al procés de fermentació i realitzen la cocció en forns de sola de pedra. A més ho fan sota les bones pràctiques de sostenibilitat que recullen sota el segell “blat responsable”, la qual cosa fa que puguin oferir una gamma de pans amb empremta de carboni zero.

“Hem iniciat l’entrega diària a domicili a la circumscripció de Barcelona i també estem donant servei a algunes de les fleques més artesanes, que han pogut comprovar la qualitat i la tradició dels nostres processos. Som forners i els nostres clients preferits són també els mateixos forners” explica Calvo.

Satisfacció Ilda's Town Beer

Per la seva banda, Àlex Ros, propietari d’Ilda’s Town Beer, es mostra satisfet del resultat de la trobada: “al final és un valor afegit, un negoci es diferencia des dels petits fins als grans detalls, si no tens valors afegits la teva competència el que fa és copiar-te i ràpidament se’t menja”.

Ilda’s Town Beer produeix 6 varietats de cervesa creades a partir dels millors malts alemanys. D’aquesta manera, els clients poden escollir entre la ROS (un homenatge a la famosa cervesa rossa txeca), MAT (de blat i elaborada segons la tradició germànica), la CLOT (d’inspiració angloamericana per a paladars més desenvolupats), la TORR (d’inspiració belga; negra, dolça i amb cos), entre d’altres.

La companyia cervesera compta, a més, amb un model de maquinària únic al nostre país: la Braüteke de Kaspar Schulz. Una excel·lent microcerveseria professional amb una capacitat de producció de 10.000 a 100.000 litres/any, que permet omplir els barrils des del tanc o portar el beuratge directament a l’aixeta, tot proporcionant al client una cervesa fresca, artesana i de proximitat.

 

 
Comentaris

Destaquem