La factura elèctrica de Sant Cugat s'enfila fins al milió d'euros

En tres anys, l'Ajuntament ha hagut d'incrementar gairebé un 40% els diners per pagar el consum elèctric en edificis municipals i a la via pública

El preu de l'electricitat ha experimentat un creixement exponencial durant els últims mesos. En només any, s'ha passat d'una franja d'entre 40 i 70 euros per megawatt per hora a superar els 200 euros. Aquest increment està tenint un impacte molt important en famílies i empreses, que veuen com les seves factures s'han disparat. I també en les administracions, com és el cas de l'Ajuntament de Sant Cugat.

L'Ajuntament de Sant Cugat té previst gastar 1,06 milions d'euros per pagar els consums d'electricitats dels edificis administratius, dels equipaments esportius, de la via pública, dels mercats, dels espais culturals i dels centres d'ensenyament durant aquest 2022. En tres anys aquesta xifra s'ha incrementat un 38%, passant de 771.000 euros (segons la liquidació del pressupost de 2019) a més d'un milió d'euros.

Més de 600.000 euros

Davant d'aquesta situació, el govern municipal santcugatenc va incrementar la partida pressupostària destinada a pagar aquests consums elèctrics aquest 2022. Ho va fer a través d'una modificació pressupostària en el ple del mes de maig, on va incrementar la despesa prevista pels consums elèctrics en 683.550 euros. Uns diners que surten de la tresoreria de l'Ajuntament, és a dir, dels estalvis. 

Inicialment, el govern havia calculat destinar 378.750 euros als consums elèctrics dels espais municipals i de la via pública. Tot i això, aquesta era una partida molt inferior al que s'havia gastat en anteriors anys i, quan es va aprovar el pressupost de 2022, el preu de l'energia ja s'havia disparat. Amb tot, el govern va haver d'augmentar en 683.000 euros el pressupost dels consums elèctrics fins a arribar als 1,06 milions d'euros.

"A ningú se li escapa que hi ha hagut un augment dels costos de subministraments i hem decidit dotar aquesta partida pressupostària", va explicar el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler (PSC), que va fer referència a la guerra a Ucraïna com el principal factor de l'increment. Tot i això, el preu de l'energia s'està disparant des de l'agost de 2021 i va tocar sostre al desembre, amb més de 250 euros per megawatt l'hora.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem