Ferrer ven la seva divisió de genèrics a l'índia Hetero

La farmacèutica catalana té com a objectiu enfocar-se més en el mercat de productes de marca

La farmacèutica catalana Ferrer, amb seu a Sant Cugat, ha venut Tarbis Farma, la seva divisió de medicaments genèrics, a Amarox Limited, filial europea d'Hetero, una de les principals companyies de genèrics de l'Índia, per un import que no ha transcendit. En un comunicat, els laboratoris han emmarcat aquesta operació en el seu pla estratègic, que té com a objectiu enfocar-se més en el mercat de productes farmacèutics de marca, el seu negoci prioritari.

D'aquesta manera, Tarbis proporcionarà a Amarox la infraestructura comercial requerida, la cartera de productes, la mà d'obra i una bona entrada en el sector de genèrics a Espanya, i li permetrà enfortir-se i penetrar en profunditat en el mercat europeu.

El conseller delegat de Ferrer, Mario Rovirosa, ha assegurat que l'objectiu de la companyia sempre ha estat garantir la viabilitat futura de Tarbis i de les persones vinculades a la firma: "Estem segurs que la marca s'enfortirà amb l'aposta internacional que està fent Hetero pel mercat dels genèrics".

Estratègia de creixement

Ferrer, fundada el 1959, té presència a més de 110 països i té 19 filials internacionals, que abasten des de la R+D a la distribució i desenvolupen la seva activitat en els sectors de farmàcia, salut, química fina i alimentació.

De la seva banda, el director executiu d'Hetero Labs Limited, A. V. Narasa Reddy, ha afirmat que l'adquisició "encaixa molt bé amb l'estratègia de creixement d'Hetero a la Unió Europea, la qual cosa dona a Amarox una plataforma per arribar als clients de manera sòlida amb la cartera actual de Tarbis i la cartera de productes d'Hetero".

Hetero, amb una trajectòria de més de 25 anys en la indústria farmacèutica, és el productor mundial de medicaments antirretrovirals principal, compta amb 36 instal·lacions productives, més de 300 productes i té presència a 126 països.

 
Comentaris

Destaquem