La Festa del Tomàquet Mandó dona a conèixer a Sant Cugat els productes de Collserola

La jornada, que ha celebrat la seva primera edició, ha estat molt relacionada amb el comerç de quilòmetre 0 i la gastronomia

Sant Cugat ha estat escenari de la 1a edició de la Festa del Tomàquet Mandó, una jornada per donar a conèixer als ciutadans els productes de Collserola, entre els quals el gran protagonista ha estat aquesta espècie de tomàquet autòctona, el dissabte 10 de setembre a la plaça de Barcelona. Amb això, centenars de santcugatencs s'han acostat aquesta fira, en la qual gastronomia i comerç local han estat els pals del paler d'una jornada organitzada per l'Associació Collserola Pagesa, el Parc de Collserola, l'Aula Gastronòmica del Casal de Torreblanca i l'Ajuntament.

Tomàquet Mandó Nielo Ballart

Durant la jornada hi ha hagut tallers de cuina creativa i un taller-maridatge. FOTO: Nielo Ballart


Esther Madrona (ERC Sant Cugat), tinenta d'alcaldia de Cultura, ha destacat la importància d'aquesta fira per potenciar l'agricultura de proximitat i ecològica: "La Festa del Tomàquet Mandó posa en valor la importància de l'agricultura de proximitat i ecològica d'un entorn que ens sentim molt nostre com Collserola. Ha estat una bona oportunitat per omplir la plaça i explicar quins productes de quilòmetre 0 produeix l'entorn de Collserola". I és que a més del tomàquet Mandó, diferents entitats locals han aprofitat també per vendre els seus productes.

El tomàquet Mandó és una espècia de tomàquet autòctona de Collserola. FOTO: Nielo Ballart

El tomàquet Mandó és una espècia de tomàquet autòctona de Collserola. FOTO: Nielo Ballart


El comerç local, a més, ha anat agafat de la mà de la gastronomia, ja que durant la Festa del Tomàquet Mandó s'ha fet un taller de cuina creativa, un taller-maridatge i un dinar popular, tots amb el tomàquet de Collserola com a eix central. A més, Carles Belda i Joan Garriga han amenitzat el vermut, mentre que Carles Cuberes ha ofert un concert familiar. "Volíem que fos una jornada festiva i esperem que sigui la primera edició de moltes, ja que ens consta que s'ha acostat molta gent i ha gaudit" ha sentenciat Madrona.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem