Foment i Pimec avisen que el 70% de les empreses poden fer fallida sense més crèdit

Les patronals del comerç reclamen eines per "impedir la mort" d'un teixit productiu que pràcticament tot tancat

Foment Comerç i Pimec Comerç han alertat que un 70% de les empreses es poden veure abocades a un preconcurs o concurs de creditors si el govern espanyol no suspèn "immediatament" el pagament d'impostos i impulsa un accés "total i ràpid al crèdit". Com apunten les patronals del comerç aquest dimecres, 25 de març, en un comunicat, això podria suposar el tancament de desenes de milers de comerços.

Les dues patronals del sector comercial avisen que pateixen un "tancament gairebé absolut" i que calen eines per "impedir la mort d'aquest teixit productiu". El comerç, recorden, aporta el 13% de l'economia espanyola i el 17% d'afiliats a la seguretat social, xifra que arriba al 22% si es comptabilitzen els llocs de feina indirectes.

 

Segons Foment i Pimec, sense accés al crèdit de forma ràpida, més de 2,3 milions de persones a tota Espanya podrien acabar a l'atur, una xifra que a Catalunya se situaria en la pèrdua de 300.000 llocs de feina. És per això que el sector reclama al sector públic que se suspengui el pagament d'impostos, especialment les liquidacions mensuals i trimestrals de l'IVA, IRPF, societats, cotitzacions a la seguretat social i quotes d'autònoms.

A més, Foment i Pimec avisen que si els comerços fan fallida en massa i es veuen obligats a tancar, hi haurà "impagaments definitius a proveïdors, una pèrdua d'ingressos públics via impostos i centenars de milers de persones a l'atur". Així mateix, alerten del "perill de xoc a l'estat del benestar", ja que el comerç no només genera molts llocs de feina i aporta diners a les arques públiques, sinó que "contribueix de forma important a la vertebració urbana, la qualitat de vida en l'espai públic i el dinamisme urbà".

Les patronals diuen que cal articular formes de concessió "automàtica o semiautomàtica" d'accés a la liquiditat, "minimitzant la pressió que l'allau de peticions posarà sobre les estructures de qualificació de risc dels bancs". De fet, preveuen que les entitats estiguin "desbordades a curt termini" i pateixin "retards en la gestió de peticions de liquiditat, via ICO, ICF" que posin "un greu perill" per ales empreses que no tenen cap mena d'ingrés.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat

Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.

  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Sant Cugat i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 850 388 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic
  • També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat.
  • I cada divendres als carrers de Sant Cugat en format paper.
 
Comentaris

Destaquem