L’Àmbit B30 prioritza les infraestructures 

L'associació iniciarà una nova línia de treball per reflexionar sobre les polítiques que han de mantenir la manufactura

L’Associació Àmbit B30 prioritza les actuacions en infraestructures a l’àmbit d’influència del corredor de l’autopista B-30. El president de l'Associació i alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha presidit la reunió de la Comissió Executiva de l'Àmbit B-30 i ha explicat que està satisfet per la feina feta i ha explicat que “el document està molt avançat i que, després d’uns quants mesos de treball, en les properes setmanes estarem en disposició de presentar-ho públicament”.

Aquest document s'ha treballat conjuntament entre l’Associació Àmbit B30 a través del Grup de Treball de Territori amb el suport de la Diputació de Barcelona i 
defineix com a prioritari la millora en les connexions amb l’estació de Sants, el port i l’aeroport de Barcelona i el transport de mercaderies, per desenvolupament econòmic de l’Àmbit B30. També es volen potenciar els intercanviadors entre línies ferroviàries de Renfe i dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, dins del sistema ferroviari radial.

Altres projectes 
Un altre dels temes destacats de la reunió ha estat la voluntat d'iniciar una nova línia de treball encaminada a reflexionar sobre les polítiques comuns que han de permetre mantenir i fomentar la manufactura avançada en tot el territori. L'objectiu es obrir un espai de reflexió, de participació i d'intercanvi d'experiències a través de l'organització de jornades o sessions de debat que ajudin a definir quina és la política industrial en l’aposta per situar l’Àmbit B30 com a un territori innovador i competitiu.

Finalment s'ha dit que l'Associació serà present al Saló Internacional de la Logística i la Manutenció (SIL) que enguany se celebrarà a Barcelona del 3 al 5 de juny on ja hi va participar l'any passat.


Els integrants

Els 23 municipis que conformen l'associació són Badia, Barberà, Castellar, Castellbisbal, Cerdanyola, el Papiol, Granollers, la Roca, Martorell, Mollet, Montmeló, Palau, parets, Polinyà, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat, Sant Quirze, Santa Perpètua, Terrassa i Vilanova del Vallès. Unes poblacions que abarquen
485 quilòmetres quadrats de territori i que apleguen 195 polígons amb 6.579 hectàrees industrials. En total s'hi concentren 30.173 empreses, que ocupen 387.478 treballadors. L’Associació Àmbit B30 es va presentar el 21 de maig passat al Sincrotró Alba i està format per 53 organitzacions entre ajuntaments, associacions empresarials, sindicats i universitats.

 
Comentaris

Destaquem