Frederic Boix, reelegit president de l'associació SC Empresarial

Els socis han escollit per unanimitat ratificar la candidatura de Boix per un mandat de tres anys més

L’associació Sant Cugat Empresarial ha ratificat la presidència de Frederic Boix, al capdavant de l'associació, a l'assemblea anual que s'ha celebrat aquest dijous 19 de juny. Enguany, però, l’assemblea ha coincidit amb el final del tercer mandat i la seixantena d'associats assistents han reescollit per unanimitat la única candidatura que s'havia presentat per seguir liderant durant 3 anys més. 

Els eixos de la candidatura
Facilitar la participació dels associats i fomentar la comunicació i la interacció són els dos eixos clau que la candidatura de Boix es proposa tirar endavant en cas de sortir escollit. D’una banda, l’actual president considera que cal “distribuir encara més les responsabilitats i estendre-les als associats”. Es tracta que no només sigui la gent de la junta sinó “obrir les portes que altres també puguin aportar a la comunitat els associats, per explicar allò que pensen que es pot fer i que pot beneficiar la comunitat”.

De l’altra, Boix explica que és fonamental “entrar a la xarxa de comunicació i interacció entre les empreses”. El president recorda que “aquesta relació fa uns anys era només en trobades i ara hi ha moltes altres comunitats que es poden aprofitar com la pàgina web, Internet, comunitats virtuals i xarxes socials”. La candidatura continuista té previst posar a disposició una pàgina web renovada, treballar amb Twitter o Linkedin “per posar a disposició les millors eines”, relata Boix. Es vol facilitar els contactes als associats a través d’accions de networking, taules rodones petites o tallers, on hi ha un diàleg més directe amb especialistes, a banda dels grans col·loquis com el Santcugatribuna. Amb el mateix eslògan que s’ha fet servir des de la seva creació ‘junts influïm’, la candidatura preveu una renovació de part de la junta amb l’entrada de representants d’empreses com ISS, Palex o Axessor.

Mirada a la feina feta
Per a Frederic Boix, els últims tres anys han significat “un canvi molt interessant per a aquest sector” pel que fa al mecanisme de participació. “Hem passat a un sistema de participació més descentralitzat i més extens”. És a dir, Boix recorda que “els primeres anys de mandat les decisions es prenien des de dalt mentre que últimament la responsabilitat s’ha anat estenent a tota la junta directiva”, formada per 15 representants. En aquest sentit, s’han creat tres comissions concretes: la de progressió externa, la de progressió interna i la d’emprenedoria i responsabilitat social corporativa (RSC), així “tots els membres de la junta tenen responsabilitats dins d’aquestes comissions”.

“Aquesta és la tendència que s’ha de marcar més encara en els pròxims tres anys”, afirma Boix. Considera que d’aquesta manera s’està molt més enganxat al terreny per poder tenir de primera mà les impressions de tothom i no només de la junta “perquè cada empresa sigui petita, mitjana o gran, t’aporta el seu punt de vista”. Els últims anys l’emprenedoria ha adquirit protagonisme a l’associació i s’han engegat projectes com el Yuzz o la cessió d’espais de manera gratuïta per a les empreses que comencen.

L’empresa a Sant Cugat
Actualment l’associació ha evolucionat de ser un lobby a la gestió de la ciutat a influenciar també a l’exterior, de manera que actualment estan presents a associacions i àmbits d’influència com a la Cambra de Terrassa, a l’Àmbit B-30, a Barcelona Creixement o al Pla Estratègic de Barcelona, “hem estès els tentacles d’influència en la mesura del possible, sempre en benefici de Sant Cugat i del Territori” perquè “avui en dia no té sentit parlar de localismes, és a dir, ets local però tens una visió global”.

Per Boix, no és tan important l’extensió més enllà sinó la profunditat, és a dir “estructurar-ho de manera més eficaç, per exemple, la Fundació Sant Cugat Actiu; això pot ajudar a suggerir o a donar punts de vista o aconsellar”. És important tenir capacitat d’influència perquè “és la que pot ajudar moltes empreses a descobrir Sant Cugat com un terreny perquè vinguin”, assegura Boix i també afegeix que és important “ajudar a crear una imatge empresarial i aconseguir tenir un entorn favorable” de Sant Cugat.

Sant Cugat Empresarial
L’associació es va crear l’any 2005 i Frederic Boix ha estat des de l’inici el president. Els mandats són de tres anys i el 19 de juny podria sortir escollit de nou per encarar el quart mandat. La Junta directiva està formada per 15 membres, en representació de diferents associades entre d’altres hi ha HP, Ricoh, Boehringer, Catalana Occident, Roche o Ferrer però també mitjanes, petites i microempreses.

La Junta Directiva
  1. Frederic Boix (Possum Consulting) - president
  2. Manel Farré (Catalana Occident) - vicepresident
  3. Joan Franquesa (Petra Minus Dad) - vicepresident
  4. Juanjo Martínez Galera (Networkia) - vicepresident
  5. Concepció Curet (Globalmed) - vicepresidenta
  6. Juan Knuth (Palex) - tresorer
  7. Eduard Torres (ETL Advocats) - secretari
  8. Joan Alsina (Acceso Corporate Partners, S.L) - vocal
  9. Eva Blanco (Hewlett Packard) - vocal
  10. Carles Brugarolas (Ajuntament de Sant Cugat) - vocal
  11. Ricard Casas (ISS Facility Services) - vocal
  12. Judith Invers (Banc de Sabadell) - vocal
  13. Mayte Pérez (Sant Cugat Comerç) - vocal
  14. Albert Pitarch (Larc It Dealer Office, S.L) - vocal
  15. Juan Luis Velasco (Lubrizol) - vocal

 
Comentaris

Destaquem