Grifols anuncia acomiadaments a Sant Cugat

Grifols té a Sant Cugat la seva seu amb la platilla de caràcter directiu i corporatiu

La farmacèutica catalana Grifols, amb seu a Sant Cugat i especialitzada en la producció d'hemoderivats, ha anunciat un pla de retallades que inclou 2.300 acomiadaments a tot el món, un centenar dels quals a Catalunya. L'objectiu és aconseguir un estalvi de 400 milions d'euros anuals "optimitzant costos". principalment en l'obtenció de plasma humà, un dels puntals del seu negoci.

En aquest sentit, preveu tancar centres de donació i optimitzar la compensació que paguen als donants. De fet, dels 2.300 acomiadaments la major part afectaran la plantilla dels Estats Units. Malgrat això, l'empresa també vol racionalitzar funcions corporatives eliminant duplicitats, punt que afecta les oficines catalanes. En aquest sentit, la retallada afectarà a la plantilla de caràcter directiu i corporatiu, que està concentrada a Sant Cugat.

Víctor i Raimon Grifols: "Les decisions adoptades no s'han pres a la lleugera"

"Les decisions adoptades, en particular les que afecten el nostre equip humà, no s'han pres a la lleugera", han defensat en un comunicat els consellers delegats de l'empresa, Victor i Raimon Grifols. Així, han afirmat que les retallades són necessàries per garantir "l'èxit" de l'empresa a llarg termini. Tanmateix, han anunciat un "pla d'incentius" per "reforçar una cultura de rendiment" de la companyia.

Si bé l'empresa preveu resoldre els acomiadaments als Estats Units amortitzant llocs de feina, en el cas dels acomiadaments a Catalunya caldrà obrir una negociació amb els sindicats. A Parets del Vallès, on hi ha les plantes de producció de tractaments, l'impacte serà marginal. Al conjunt de l'Estat, la companyia té avui uns 4.200 treballadors.

Quan seran els acomiadaments?

Segons ha argumentat Grifols en la nota de premsa en la qual ha anunciat el seu pla de retallades, l'objectius principal és reforçar la seva competitivitat i crear una organització més "àgil i eficient" tant en costos com en gestió operativa. "Com a resultat d'aquesta iniciativa, Grifols reduirà significativament la base total de costos, millorarà el flux de caixa operatiu, n'impulsarà l'exercici financer i establirà un model operatiu més dinàmic i eficaç", ha ressaltat.

Pel que fa al calendari, l'empresa espera que la major part de les mesures estiguin implementades el quart trimestre del 2023. Tot i això, apunten que la major part de l'estalvi de costos no es veurà reflectit al compte de resultats fins al 2024. "L'execució del pla començarà el primer trimestre del 2023 i es completarà al llarg de l'exercici fiscal, subjecte a la legislació aplicable i a altres requisits", apunten des de l'empresa, que celebrarà els seus resultats de 2022 el proper 28 de febrer.

El passat mes de juny, la direcció de l'empresa ja va anunciar un "ràpid desapalancament" de cara al 2024 reduint la ràtio de deute financer net. En aquell moment es van anunciar desinversions -que no es van especificar- i la decisió de no fer cap nova operació de compra després d'uns anys marcats per adquisicions constants i de gran volum.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem