Grífols compra per 21 milions la meitat de Kiro Robotics

L'empresa santcugatenca adquireix el 50% d'aquesta companyia especialitzada en maquinària hospitalària

La multinacional catalana Grífols, amb seu a Sant Cugat, ha comprat el 50% de l'empresa Kiro Robotics per 21 milions d'euros, mitjançant una ampliació de capital i augmentant la participació que ja tenia a l'empresa. Kiro Robotics, que forma part de la Corporación Mondragón, compte amb una de les tecnologies més avançades del món pel què fa a la farmàcia hospitalària. Es tracta del robot Kiro Oncology, que automatitza la preparació de la medicació intravenosa en la quimioteràpia minimitzant el risc pels professionals sanitaris que estan en contacte amb aquestes substàncies, que són altament perilloses.

L'entrada de Grífols donarà seguretat als projectes amb els quals està treballant l'empresa Kiro Robotics i també aportarà tots els coneixements de la firma santcugatenca tant pel què fa a les qüestions hospitalàries com a la seva red de clients en el mercat internacional. De fet, Grífols s'encarregarà de la comercialització del robot Kiro Oncology als Estats Units i a Espanya, Portugal i Amèrica Llatina a partir del gener del 2016.

Grífols, en creixement constant
Grífols va tancar el 2013 amb un total de 11.779 treballadors, 2.637 més, que representa un increment del 6% en relació a l'exercici anterior. Actualment té plantes als Estats Units, a Mèxic a Suïssa i a Austràlia. Grífols té la seu corporativa a Sant Cugat i compta amb dos complexos industrials, el de Parets del Vallès i el de Torres de Coti llas, a Múrcia.

 
Comentaris

Destaquem