Grífols prorroga cinc anys el seu acord amb Abbot

El nou contracte, que ara queda ampliat fins el 2026, té un valor aproximat de 700 milions de dòlars

Grífols, empresa farmacèutica ubicada a Sant Cugat, ha prorrogat cinc anys el seu acord amb Abbot per a la producció d'antígens per a reactius de diagnòstic immunològic.

Així, el nou contracte, amb un valor aproximat de 700 milions de dòlars, entrarà en vigor durant el segon semestre d'aquest any i s'ampliarà fins el 2026. L'acord també inclou Ortho Clinical Diagnostics, que fabrica, distribueix comercialitza antígens per a reactius d'immunoassaig amb Grífols.

Amb Ortho Clinical Diagnostics, Grífols produeix per a Abbot més de cinc tipus d'antígens que són utilitzats en les proves diagnòstiques per a la detecció de retrovirus com el VIH, els virus de l'hepatitis o els que causen malalties com el Changas o la sífilis, entre d'altres.

Grífols disposa d'una planta en el complex industrial situat a Emeryville, a San Francisco, on duu a terme la producció. En l'actualitat, però, la companyia està construint una nova planta de producció en el mateix complex industrial d'Emeryville per modernitzar i ampliar la producció d'antígens. Es tracta del 'Projecte Horizon', amb una inversió de 59 milions d'euros i que es preveu que entri en funcionament a principis del 2017.

La nova planta és un dels projectes en curs que s'integren dins de Pla d'Inversions de Capital 2014-2016, que consta de 600 milions d'euros. Un cop a la nova planta estigui feta i autoritzada, la producció d'antígens relativa al contracte subscrit amb Abbot es traspassarà al nou centre.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem