Grífols s'implantarà a Rússia i a la Índia

L'empresa santcugatenca vol fer un pas més i reforçar el seu negoci a països emergents del sud-est asiàtic

La multinacional catalana Grífols, amb seu a Sant Cugat, ara té nous objectius que passen per obrir filials a països emergents. Unes zones que l'any 2013 van representar el 15% dels ingressos. Així, l'empresa d'hemoderivats obrirà filials a l'Índia, Taiwan, Indonèsia, Rússia i Turquia. 

Actualment el 94% de la facturació de la companyia local prové dels països estrangers. A més, cada vegada pesen més els negocis que es fan en potències emergent. El 2014 l'empresa va créixer un 75% a l'Orient Mitjà, un 40% a la xina, un 27% al Brasil, un 21% a Turquia i un 22% a tota llatinoamèrica. 

Cal mencionar també que la multinacional catalana Grífols, amb seu a Sant Cugat, ha destinat 45 milions a construir a Dublín (Irlanda) la seva principal base logística, i 31 milions més a ampliar el seu complex industrial de Parets del Vallès amb una planta que produirà un medicament per tractar afeccions pulmonars.

Grífols, en creixement constant
Grífols va tancar el 2013 amb un total de 11.779 treballadors, 2.637 més, que representa un increment del 6% en relació a l'exercici anterior. Actualment té plantes als Estats Units, a Mèxic a Suïssa i a Austràlia. Grífols té la seu corporativa a Sant Cugat i compta amb dos complexos industrials, el de Parets del Vallès i el de Torres de Coti llas, a Múrcia. L'empresa ha anunciat que en les pròximes setmanes iniciarà negociacions amb la banca per re finançar un deute de més de 5.000 milions de dòlars.

 
Comentaris

Destaquem