L'Hospital Asepeyo Sant Cugat, primer premi per un treball sobre els dits de ressort

El reconeixement l'ha concedit la 'Societat Espanyola de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia' (SECOT)

La Sociedad Española de Cirugía Ortopédica y Traumatología (SECOT) ha guardonat a un equip mèdic de l'Hospital Asepeyo Sant Cugat amb el primer premi al millor treball publicat a la Revista Española de Cirugía Ortopédica y Traumatología.

 

L'objectiu d'aquest estudi va ser valorar la relació entre l'aparició del dit de ressort múltiple, una malformació dolorosa dels dits de la mà i patologies sistèmiques o musculoesquelètiques en una mostra de pacients joves en edat laboral.

Les conclusions indiquen que el dit de ressort, la síndrome de túnel carpià (STC) i la mà dominant es relacionen de forma independent amb l'aparició de Dits de ressorts múltiples en pacients joves en edat laboral.

A la investigació es van analitzar, retrospectivament, tots els pacients amb dit de ressort intervinguts a l'Hospital Asepeyo Sant Cugat entre 2011 i 2015. En total, es van incloure 279 pacients.

La investigació, basada en l'associació múltiple dels dits de ressort, ha estat realitzada per l'equip de professionals de l'Hospital format per Daniel Berlanga i Luis Llop, metges residents de l'Hospital, i els metges de la Unitat de Mà Isabel López i Manuel Bosch i es va publicar a la Revista Española de Cirugía Ortopédica y Traumatología el 2019.

 
Comentaris

Destaquem