L'Hospital General de Catalunya i Mútua de Terrassa, reconeguts als Premis Cambra

La Cambra de Terrassa ha celebrat els seus 135 anys a Sant Cugat

Mútua Terrassa, l'Hospital Universitari General de Catalunya i el Consorci Sanitari de Terrassa han estat distingits en els Premis Cambra per la seva resposta a la Covid-19 durant el darrer any. L'acte de lliurament dels guardons s'ha fet aquest dimecres al Teatre-Auditori de Sant Cugat i ha servit també per celebrar els 135 anys de la Cambra de Terrassa.

"Més enllà de l'esforç, el que hem viscut ens ha posat a prova a tots. Tot i la tragèdia, hi hem sapigut fer-hi front", ha destacat Jordi Parera, president de Mútua de Terrassa, que gestiona els tres CAP de Sant Cugat. Parera ha reivindicat el teixir aliances i el treball en xarxa entre el sector públic i privat com una de les claus.

Jordi Puigneró: "El Vallès mereix unes infraestructures digitals i físiques a l'alçada"

El vicepresident de la Generalitat de Catalunya, el santcugatenc Jordi Puigneró, ha presidit l'acte i ha reivindicat el Vallès com un dels principals motors econòmics del sud d'Europa. Tot i això, ha assenyalat al govern espanyol per la falta d'inversió en el territori: "El Vallès mereix unes infraestructures digitals i físiques a l'alçada".

És per això que ha reclamat que la Generalitat assumeixi la gestió total dels ferrocarrils, aeroports, ports i carreteres. En el cas vallesà, ha denunciat el retard en algunes infraestructures, com la B-40 o la connexió entre l'AP-2 i l'AP-7 i la B-30. "Repercuteix en l'economia i les empreses", ha lamentat.

A més, Puigneró ha insistit en la necessitat d'avançar en la digitalització: "La Catalunya del segle XXI, serà digital o no serà". En aquest sentit, s'ha mostrat convençut que el país es pot mantenir en "l'avanguarda". "Som un país de pioners", ha defensat.

Missatge optimista

premis cambra de terrassa foto Bernat Millet 17

Foto de família dels 135 anys de la Cambra de Terrassa i els Premis Cambra FOTO: Bernat Millet

Ramon Talamàs, president de la Cambra de Terrassa, ha volgut enviar un missatge optimista: "Estem convençuts que la demarcació i Catalunya poden i han de sortir enfortides de la situació que hem viscut".

Per la seva banda, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha agraït la implicació del teixit empresarial santcugatenc durant els moments més durs de la pandèmia i ha afirmat que les empreses "Són claus per poder sortir d'aquesta situació i que no deixem ningú enrere". "El progrés econòmic i social han d'anar de la mà", ha reclamat.

Ovació a Josep Rull

A banda dels tres centres hospitalaris de la demarcació, la Cambra de Terrassa ha distingit Ignasi Cusió, fundador de la companyia Lamp, pel seu "lideratge empresarial". Un dels moments emotius de la nit ha estat la presència de l'exconseller Josep Rull, sortit fa poc de la presó, que ha rebut un llarg aplaudiment. La celebració dels 135 anys ha comptat també amb una obra teatral dels 135 anys de la Cambra.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem