HP obre a Sant Cugat un centre per liderar la innovació mundial del 3D

HP ha inaugurat aquest dijous 13 de juny un nou centre en el campus de Sant Cugat, el laboratori d'I+D més gran del món en impressió en 3D

HP ha inaugurat a Sant Cugat un nou centre d'investigació i desenvolupament de la impressió en 3D i amb el que vol liderar la innovació mundial en aquest camp. Gairebé 15.000 metres quadrats que converteixen el campus de Sant Cugat en un dels referents mundials en una tecnologia cridada a ser fonamental en la quarta revolució industrial i la indústria 4.0.

El nou edifici compta amb més de 4.000 metres quadrats de laboratoris i un centenar de màquines industrials d'impressió en 3D. "És el laboratori d'I+D, i segurament la factoria digital, més gran del món en impressió en 3D. Des d'aquí s'està escrivint el futur industrial, la realitat del segle XXI", ha afirmat Ramon Pastor, vicepresident i director mundial d'impressió 3D i fabricació digital de la companyia.

"La impressió en 3D és una part fonamental de la indústria 4.0 i la quarta revolució industrial. Les bones notícies és que aquest futur s’està escrivint des de Sant Cugat", ha celebrat Ramon Pastor. I és que el centre de Sant Cugat està enfocat a la impressió en 3D industrial.

Exterior03

El nou centre d'HP al campus de Sant Cugat FOTO: Cedida

Tecnologia nascuda a Sant Cugat

D'aquesta manera, HP consolida la seva aposta pel campus de Sant Cugat, que va inaugurar el 1985 i que avui dia compta amb més de 2.300 treballadors d'una seixantena de països, 750 dels quals són investigadors. Actualment, estan contractant una mitjana de 200-250 investigadors anuals a Sant Cugat. Des d'aquí es lidera el negoci d'impressió 3D de la companyia nord-americana i també el de digitalització d'arts gràfiques.

De fet, va ser l'equip d'HP a Sant Cugat el que va inventar el 2013 la tecnologia Multi Jet Fusion d'impressió en 3D i que "s'ha convertit en la tecnologia líder al món". "Des d'aquí es liderarà el canvi global de la indústria 4.0", ha emfatitzat el vicepresident d'HP.

impressio 3d hp sant cugat

Alguns exemples de productes imprimits per companyies amb impressores 3D d'HP FOTO: Bernat Millet

El centre inaugurat a Sant Cugat està centrat en el desenvolupament i investigació en impressores 3D per a plàstics i metalls. Pel que fa a plàstics, clients del sector d'automoció, salut, indústria i consum ja disposen d'impressores HP i imprimeixen en 3D alguns dels seus productes. I és que la tecnologia inventada i desenvolupada a Sant Cugat "millora significativament la velocitat de la fabricació convencional i permet passar del disseny a la producció en només unes hores". Des de Sant Cugat es dissenyen les impressores, que després es venen a la indústria.

"El laboratori de tecnologia 3D més important del món"

"Espanya ha estat clau per a HP en el naixement i desenvolupament de la tecnologia d'impressió 3D, i ho serà encara més a partir d'ara amb l'obertura d'aquest nou centre d'excel·lència, probablement el laboratori de tecnologia 3D més important del món no només per a la nostra companyia, sinó per a tota la indústria", ha sentenciat Helena Herrero, presidenta d'HP Ibèria.

Herrero també ha destacat "l'efecte tractor" que un centre com aquest produeix per l'entorn en contribuir a "la generació de riquesa, ocupació i avanç tecnològic per a situar el país al capdavant de la revolució digital”. Un motor que també potenciarà l'ecosistema empresarial i tecnològic. En aquest sentit, la presidenta d'HP Ibèria posa el focus en la creació de llocs d'alta qualitat que es crearan.

Un referent mundial

inauguracio centre 3d impressio hp sant cugat

Inauguració oficial del nou centre d'HP al campus de Sant Cugat FOTO: Bernat Millet

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha destacat l'aposta d'HP pel centre de Sant Cugat per "liderar en l'àmbit mundial" el sector de la impressió en 3D. "Un centre per avançar en la transformació del paradigma industrial i la revolució 4.0", ha assenyalat la ministra, que ha afegit que la seva inauguració és "una fita molt important en el procés de digitalització" del país.

L'alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, ha volgut fer valdre la col·laboració entre empreses i administració que fan de Sant Cugat un referent econòmic amb "més de 3.000 empreses". "Això no està passant a Alemanya o Honk Kong, sinó a Catalunya i a Sant Cugat. I és un orgull", ha emfatitzat.

Albert Castellanos, secretari general del Departament de la Vicepresidència i d'Economia de la Generalitat de Catalunya, ha donat les "gràcies" a HP per la seva aposta. "Agraïment sincer per aquesta inauguració, pel que significa i el que significarà pel teixit productiu català", ha insistit Castellanos, que ha posat en valor l'aposta d'HP en uns "anys políticament difícils".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem