Jornada de lluita per reivindicar treball, sostre i pensions dignes

El Comitè de l'1 de Maig organitza una jornada per visibilitzar totes les lluites pels drets de Sant Cugat

El Comité de l’1 de Maig ha organitzat una jornada reivindicativa a la plaça del Coll pel dissabte 28 d’abril per escalfar motors de cara el Dia del Treballador a Sant Cugat. La voluntat del col·lectiu, que s’ha creat aquest any per primera vegada,  és posar damunt la taula la reinvidicació laboral, conjuntament amb altres denúncies de retallada de drets socials, civils i polítics.

“Volem fer una jornada de lluita i reflexió. Volem generar un espai transversal de lluita i posar en conjunt les nostres reflexions per apostar per un model de societat on es tinguin en compte els nostres drets socials, civils i polítics”, explica Carloto de Sojo, del Comitè de l’1 de Maig.

La jornada, que porta per nom ‘Treball, sostre i pensions. Lluites compartides, objectius comuns’, començarà a les 12 hores a la plaça del Coll amb una taula rodona on participaran activistes del moviment feminista del 8 de març, del Sindicat de Llogaters, del Comitè de Defensa de la República i del sindicat CGT.

A continuació hi haurà vermut i dinar popular i, a partir de les tres de la tarda, música amb Spessa. Des del Comitè de l’1 de Maig també conviden als santcugatencs a participar a la manifestació alternativa als sindicats majoritaris que se celebra a Barcelona l’1 de maig a la tarda. A més, se sumen a la manifestació unitària de l'1 de maig que s'acostuma a celebrar a Sant Cugat.

Entrevista

"L’1 de maig és el dia de la classe treballadora. Però els treballadors, a part de precarietat laboral, també pateixen per arribar a final de mes i pagar el lloguer, amb la llei mordassa s’han retallat drets de manifesació i reunió, la lluita de les pensions... Pots tenir feina i ser pobre i cotitzar tota la vida tampoc t’assegura una vellesa amb dignitat. No podem aïllar el treball de la resta de condicionants que fan que avui la vida sigui més precària", proclama Oriol Sánchez del Comitè de l'1 de Maig.

El TOT Sant Cugat publica aquest divendres un reportatge sobre el Dia del Treballador i una entrevista amb els impulsors del Comitè de l'1 de Maig a Sant Cugat.

Cartell de la jornada reivindicativa

 
Comentaris

Destaquem