L'Ajuntament aporta uns 18 mil euros al programa d'emprenedoria Yuzz

Aquest dijous, 27 de novembre, s'ha fet l'entrega de diplomes als guanyadors del concurs, i el tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha explicat que aquesta iniciativa té un retorn a la ciutat en creació d'empreses i llocs de treball

Sant Cugat ha organitzat un any més el concurs d'emprenedoria YUZZ. Un certament que té l'objectiu de crear nova ocupació i al qual l'Ajuntament aporta uns 18 mil euros. D'aquesta xifra, 7.000 euros són per finançar l'allotjament, 1.000 per despeses generals, com ara el material, i els altres 10.000 són els que es paga a la fundació organitzadora del Yuzz, CISE (Centre Internacional del Banc Santander), que és qui s'encarrega del gruix de la despesa del certamen.

El tinent d'alcalde d'Economia, Ocupació i Comerç, Carles Brugarolas, ha explicat que s'inverteix en aquesta iniciativa perquè té un retorn a la ciutat en forma d'ocupació i que hi ha al voltant d'unes 12 empreses consolidades i uns 40 llocs de treball a la ciutat que han nascut a partir del Yuzz. "Creiem que és un projecte que dóna retorn. Intentem finançar projectes que creïn ocupació i que sigui factible que perduri en el temps".

El guanyador
Aquest dijous, 27 de novembre, s'han entregat els diplomes als guanyadors del concurs. Enguany qui s'emportarà el viatja a Silicon Valley serà David Matanzas, impulsor del projecte AIRK que té com a objectiu de dissenyar, fabricar i comercialitzar ‘drones’ d’alta prestació. A més, l'emprenedor també tindrà una estada d'un any a Esade-Creapolis.

Matanzas viatjarà del 7 al 12 de desembre a Silicon Valley amb els guanyadors de la resta dels 23 centres YUZZ , la qual veu com una oportunitat. "El premi és una valoració positiva de gent experta en l'emprenedoria, i un reconeixement. El millor premi serà conèixer els altres guanyadors de Yuzz, perquè ja s'ha generat una dinàmica de networking. És una gran oportunitat per a la difusió dels nostres projectes."

Aquest jove emprenedor també optarà als tres premis YUZZ en l'àmbit estatal, dotats amb 30.000, 20.000 i 10.000 euros per tal de poder desenvolupar el seu projecte.

Els altres guanyadors
En segona posició ha quedat el projecte DFAMWorks, de Quim Muntal, que ha desenvolupat un software per optimitzar la impressió en 3D que es fa a través del programa SolidWorks. El premi en aquest cas ha estat una estada gratuïta d’1 any al centre de negocis Sant Cugat Trade Center.

El tercer premi ha estat el projecte d’economia social Cetexpo, impulsat per Núria Costa, el qual vol comercialitzar productes alimentaris a Àsia i generar, a la vegada, recursos econòmics i ocupació per a col·lectius en risc d’exclusió. La seva impulsora ha guanyat una estada d’1 any gratuïta al centre d’emprenedoria Vita.

 
Comentaris

Destaquem