L'Ajuntament no avançarà la revisió cadastral

La moció del Partit Popular que demanava una nova revisió de valoració col·lectiva dels immobles ha estat rebutjada plenàriament

El PP ha presentat al Ple Municipal d'aquest dilluns 16 d'abril una moció que pretenia fer disminuir l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) a través d'una revisió cadastral avançada, donat que els valors de la darrera es remunten a l'any 2005.

La moció popular
Álvaro Benejam, regidor del partit, ha exposat que malgrat haver-hi un augment anual dels valors cadastrals d'entre un 5 i un 10% des de 2007 a Sant Cugat, els valors del mercat baixen en una proporció similar cada any. El Partit Popular creu que sinó es revoca aquest fet, que ha qualificat de "fora de tota lògica", hi haurà una pujada gradual i anual de l'IBI, que actualment està en 0,505% a Sant Cugat (un 0,105 percentual més que el fixat per la Llei d'Hisendes Locals).

La petició del PP, era, doncs, que l'Ajuntament avancés la revisió cadastral, la qual està prevista fer-la cada 10 anys, i que a l'hora d'aportar criteris per establir aquests valors cadastrals es tingués en compte la baixada dels valors del mercat dels immobles ja que "la tendència a la baixa encara durarà un temps presumiblement".

Resolució
La moció no ha rebut el suport de cap altre partit, essent qüestionada especialment pel descens de pressupost per a polítiques públiques que significaria aquesta baixada d'impostos. Carles Brugarolas, tinent d'alcalde d'economia, ha criticat el contingut de la moció, apuntant que el que puja cada any és "la base liquidable". A més, Brugarolas ha declarat que no està demostrat que la petició del PP tingui l'efecte que aquest partit ha previst sobre l'IBI. "En aquest sentit ens trobaríem sorpreses als nous barris on el valor cadastral hauria incrementat presumiblement" ha conclòs el membre de CIU.

 
Comentaris

Destaquem