L'Ajuntament subvencionarà fins al 50% de l'IBI als establiments culturals

El període de sol·licituds s'obre el pròxim dilluns 17 de juliol i s'allargarà fins al 15 de setembre

L'Ajuntament de Sant Cugat subvencionarà fins al 50% de l'IBI als establiments culturals de Sant Cugat

Una ajuda que arriba per primera vegada al municipi i de la qual la tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, es mostra molt satisfeta. "És una satisfacció com a equip de govern. Volem donar suport a la cultura, entesa com a un suport a les entitats i els establiments, que són un clar dinamitzador, però també un clar motor econòmic de la nostra ciutat". 

L'ajuda va destinada a tots aquells establiments que difonen la cultura. Llibreries, galeries d'art, cinemes amb programació majoritàriament en versió original, sales de concert que hagin programat un mínim de 40 concerts l'any, escoles de música, de dansa, teatre i d'art. 

L'Ajuntament subvencionarà fins al 50% de l'IBI, amb un màxim de 2.000 euros, tant a les entitats que siguin propietàries del local, com a totes aquelles que estiguin de lloguer i que en el contracte de lloguer consti la despesa de l'IBI. El Consistori ha reservat una partida de 50.000 euros, però tal com ha destacat el tinent d'alcalde d'Economia, Damià Calvet, "es pot modular si s'escau". 
 

Calvet ha afegit que aquesta mesura s'inclou a un "elaborat catàleg de subvencions i bonificacions prou potent. Un catàleg que, per una banda té en compte al ciutadà, però també a totes les entitats que dinamitzen la nostra ciutat". 

El període per entregar les sol·licituds, que s'han de portar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana, s'obre dilluns 17 de juliol i s'allargarà fins divendres 15 de setembre. El Consistori es compromet a pagar abans que finalitzi el 2017.
 

Pel que fa al nombre d'entitats que es podrien beneficiar d'aquesta ajuda, el Consistori té comptabilitzades un total de 30. En aquest sentit però, Fortuny ha destacat que creu que el nombre de sol·licitants pot augmentar, tenint en compte l'alt nombre d'entitats que hi ha al municipi.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem