La família Grifols, tercera fortuna de Catalunya amb 2.500 milions d'euros

La revista Forbes ha publicat la llista de les cent persones més riques de l'estat espanyol

La família Grifols, propietària de la farmacèutica que porta el seu nom i que té seu a Sant Cugat, és la tercera fortuna més gran de Catalunya i la desena de l'estat espanyol. Així es desprèn de la llista de les cent principals fortunes de l'estat que elabora anualment la revista Forbes. Una classificació que encapçala, un any més, el màxim responsable d'Inditex, Amancio Ortega, amb més de 70.000 milions d'euros. A Catalunya, el propietari de Mango, amb 4.500 milions, lidera el rànquing.

Segons la publicació, el president Víctor Grífols i la seva família disposen d'un capital de 2.500 milions d'euros. Aquesta companyia, que té la seva seu social a Sant Cugat, és una de les farmacèutiques líders en l'àmbit mundial. Actualment, és la primera empresa europea al mercat d'hemoderivats i el seu objectiu és assolir en pocs anys el lideratge mundial al mercat de plasma, plaquetes, productes coagulants i hemoderivats en generala. Una empresa familiar que ara dirigeix Víctor Grifols i Roura, tercera generació. El 2015, va obtenir més de 500 milions d'euros de beneficis.

No és l'única aparició santcugatenca a la llista Forbes de les personalitats més riques de l'estat. El president de Catalana Occidente, que també té la seu principal a Sant Cugat, és el sisè català amb una fortuna més gran. Concretament, Josep María Serra Farré disposa d'un capital de 1.950 milions d'euros. El promotor immobiliari Josep Lluís Nuñez, relacionat amb Sant Cugat per la seva intenció de construir a Torre Negra, ocupa el lloc 27 de catalans més rics amb 425 milions d'euros.

La llista Forbes

La llista Forbes està encapçalada un any més pel màxim propietari del gegant de la moda Inditex, Amancio Ortega. La seva fortuna equival a tot el patrimoni de les 24 següents persones més riques de l'estat espanyol. De les cent fortunes estatals, Catalunya és el territori on més se'n concentren, amb un total de 28.

La riquesa total de les cent persones i famílies més riques de l'estat ha assolit el 2016 la suma de 198.425 milions d'euros, el que ha suposat un increment del 4,8% (9.175 milions) respecta al 2015.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem