La planta de Delphi garanteix la producció fins el 2014

L'augment de la demanda deixarà respirar tranquils els més de 250 treballadors que té l'empresa a Sant Cugat

La planta de Delphi a Sant Cugat mantindrà l’ocupació i la producció fins el 2014 segons les dades de la multinacional a la seva filial a Catalunya.Malgrat que l’any 2009, van patir una dura reducció del negoci per una davallada de la demanda, la producció de Delphi ha estat elevada tant durant el passat exercici com durant l’actual. Actualment planta disposa d’uns 250 treballadors temporals, als quals s’ha sumat un centenar més per cobrir baixes durant el mes d’agost.

La demanda
Els clients que han fet possible aquesta bona notícia són la planta de Renault de Valladolid, la companyia Mercedes i la pròpia Delphi, per qui serveix la mecanització de peces per a la fàbrica que la multinacional té a Romania. Tant sindicats com la direcció de l’empresa han remarcat que la garantia de futur per a la planta de Dephi s’explica també per una adaptació progressiva de la fàbrica a la nova realitat industrial durant els últims anys i que s’ha tancat amb el nou conveni col·lectiu ratificat el passat mes d’agost. Una adaptació que es deu a les retallades de plantilla en els últims anys a través d’expedients de regulació d’ocupació, però també a “una aposta per la competitivitat i per l’austeritat en els increments salarials”, detalla el president del comitè d’empresa, José Antonio Morán (CCOO).

Situació laboral
Actualment els treballadors de la planta treballen 70 hores més a l’any però ho fan en 5 dies de la setmana enlloc de sis. També s’han congelat els salaris de la majoria dels empleats durant aquest exercici. La clau està, en bona part, en el nou conveni col·lectiu, que garanteix mantenir els nivells de contractes indefinits fins a finals del 2016 i, en cas d’una caiguda notable de la demanda, els acomiadaments per expedient de regulació es produirien amb indemnitzacions excepcionals de fins a 65 dies per any treballat. Aquesta nova redacció del conveni va ratificar el passat 27 de juliol amb un 56% de vots dels treballadors a favor, segons el comitè d’empresa.Ara el repte de la direcció de l’empresa és la d'aconseguir més clients passat el 2014 perquè la tranquil·litat de la plantilla de Sant Cugat no sigui només un sentiment a mig termini.

 
Comentaris

Destaquem