La tercera fortuna mundial inverteix 2,6 milions d'euros a Sant Cugat

Warren Buffet aposta per la seu de Sant Cugat de l'empresa química americana Lubrizol

Sant Cugat continua sent un pol d'atraccions per empreses i inversions d'arreu del món. En aquesta ocasió ha estat Warren Buffet, tercera fortuna mundial segons Forbes, amb un patrimoni de 67.500 milions de dòlars; qui ha escollit una planta santcugatenca per invertir.

El màxim accionista de Berkshire Hathaway ha invertit 2,6 milions d'euros en la planta que l'empresa química americana Lubrizol té a Sant Cugat, on hi treballen una vuitantena de persones. La inversió ha estat destinada a la millora de les instal·lacions, amb l'adquisició d'equips per elevar la capacitat de producció, la seguretat i la cura del medi ambient.

De fet, el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, va inaugurar la setmana passada l'ampliació de la planta de Sant Cugat, posant d'exemple a Lubrizol com la indústria d'alta tecnologia que convè a Catalunya; segons recull El Periódico.

Referent mundial
De la cinquantena de plantes que Lubrizol té arreu del món, només n'hi ha una a Estats Units especialitzada en el mateix camp que la de Sant Cugat; però a diferència de la factoria catalana, la nord-americana no disposa d'un laboratori de Recerca i Desenvolupament a nivell mundial.

"Aquí hi havia el coneixement i l'experiència i no ho han volgut moure", va afirmar Velasco, en declaracions recollides per la capçalera catalana. "L'empresa ha confiat en nosaltres, estem a un nivell altíssim i ens ho han reconegut", va afegir.

La factoria de Sant Cugat fabrica, entre altres productes, les resines acríliques que porten els bitllets d'euro (la banda platejata amb hologrames) i les etiquetes metal·litzades de les ampolles de cervesa reutilitzables (tres de cada quatre envasos reutilitzables d'aquest tipus porten el seu segell).

 
Comentaris

Destaquem