Més d'un centenar de professors es manifesten a l'Ajuntament

Els funcionaris han cobrat el sou de desembre, amb la retenció de l'IRPF del mes, més de l'extra que encara no han cobrat

Els professors de secundària dels instituts públics de Sant Cugat s'han manifestat a primera hora de la tarda a l'Ajuntament de la ciutat per protestar per les retallades “injustes, sense avisar, i sense cap motiu” que se'ls ha aplicat als seus sous del mes de desembre.

Un dels professors, Jaume, ha explicat al TOT Sant Cugat que “ahir, en rebre l'ingrés de la nòmina, era de la meitat del valor que la mateixa de l'any passat”. El més greu, han assenyalat els professors, és que “la pàgina web de la Generalitat per consultar les nòmines està bloquejada des d'ahir, i no podem veure què ha passat”.

Una altra professora ha explicat que “el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, va anunciar que els funcionaris públics cobrarien el dia 21 el sou del desembre, el dia 28 el 80% de la paga extraordinària, i l'altre 20%, no se sabia quan”. Com han assenyalat, i el motiu que avui els ha portat a manifestar-se a l'Ajuntament és que, no sols no han cobrat l'extra de Nadal, sinó que se'ls ha descomptat l'IRPF del sou i el de l'extra, d'aquesta nòmina.

Segons una de les professores “la ministra Salgado va anunciar que la Generalitat havia rebut un avançament de mil milions d'euros per a que tots els funcionaris catalans poguessin cobrar; i el Mas-Colell s'ho ha callat com un puta, i no hem vist res”.

Els funcionaris han destacat que són conscients que l'Ajuntament no n'és el responsable de la situació, “però és qui ens representa i cal que estiguin al cas del malestar i del que està passant”, han volgut deixar clar.

No descarten noves accions, tot i que la d'aquest dijous ha estat “improvisada” per la “sorpresa majúscula que ens hem emportat”, destacaven. “Van estirant la corda, a veure fins on arribem, i ja n'hi ha prou!”, han deixat clar.

 
Comentaris

Destaquem