Neix Creatus Dominus, el festival de disseny per a emprenedors

Se celebrarà a la Casa de Cultura del 2 al 4 d'octubre, és gratuït i comptarà amb conferències, taules rodones i espais per presentar els projectes davant de professionals del sector

Imatge del festival Imatge del festival
Sant Cugat acollirà un nou festival de disseny, dissenyat, creat i projectat des de la nostra ciutat. Sota el nom de Creatus Dominus, el festival pretén mostrar als joves el nou món que tenen davant i motivar-los per a què facin realitat els projectes que tenen al cap. The Creative Riot, integrat per Cristina Busquets i Gal·la Termes, juntament amb l'Escola d'Art i Disseny de Sant Cugat, han presentat aquest esdeveniment, el dilluns 22 de setembre, a la Casa de Cultura, on se celebrarà el festival els dies 2, 3 i 4 d'octubre.

Al voltant d'un centenar de persones participaran en aquest nou festival que neix a Sant Cugat. A la presentació, el cap d'estudis de l'Escola d'Art i Disseny, Lluís Sallés, ha explicat que es tracta d'un festival gratuït perquè "tots els festivals de disseny són impagables pels joves que acaben d'estudiar". De fet, ha explicat que una de les condicions bàsiques per tirar endavant aquest festival era precisament que els assistents no haguessin de pagar res "per fer-lo accessible a qualsevol persona".

Per la seva banda, el tinent d'alcalde d'Economia Empresa i Ocupació, Carles Brugarolas, ha assegurat "és molt important donar suport a aquelles activitats que creen ocupació". Segons Brugarolas, aquest festival "va al moll de l'os en molts aspectes" per potenciar el sistema econòmic de la ciutat i "generar ocupació i dinamisme innovador, emprenedor o econòmic". Pel tinent d'alcalde, el sector de la cultura i la creació, en el qual s'emmarca aquesta iniciativa, "és un dels pilars de l'economia i de la societat".

Què es farà?
El festival se celebrarà a la Casa de Cultura de Sant Cugat, és gratuït, i constarà de conferències, workshops, una PechaKucha per exposar els projectes o revisió de portfolis i una exposició de projectes finals. Les dues promotores de la iniciativa, Cris Busquests i Gal·la Termes, han explicat que és una oportunitat per ajudar als joves dissenyadors a tirar endavant les seves idees i convertir-los en projectes. Hi haurà trobades amb professionals per ensenyar-los el teu portfoli, tallers per comunicar i potenciar els projectes, tècniques per ressaltar i diferenciar-se de la resta o taules rodones.

Durant tot el dissabte, l'exterior de la Casa de Cultura acollirà el mercat d'idees on una quinzena de projectes podran donar-se a conèixer i crear sinergies entre ells. Tot això anirà conduït per joves professionals del sector. Mitjançant les seves experiències, pretenem que ens aportin una visió complementaria a les que fins a dia d’avui hem pogut gaudir.

Coneix tota la programació.

Més enllà del disseny
Els organitzadors han explicat que tot i que el festival va dirigit a professionals del disseny i la comunicació, està obert a tota la ciutadania per ajudar a tirara endavant idees i convertir-los en projectes. D'aquesta manera, asseguren que el festival està obert a tothom qui tingui projectes per desenvolupar més enllà del disseny gràfic, l'arquitectura o la comunicació, entre d'altres.

Arribar i menjar

A banda del festival, els seus organitzadors han desenvolupat una pàgina web anomenada AppatsDominus per facilitar l'accés i el dia a dia als assistents a les jornades. D'una banda, un sistema de geolocalització farà que els usuaris puguin arribar al lloc de les activitats sense perdre's per la ciutat, indicant el seu destí en un mapa. De l'altra, el festival comptarà amb la col·laboració de restaurants i bars de la zona que oferiran descomptes i ofertes pels usuaris. "Volem que la gent conegui la ciutat", ha assegurat Busquest.

 
Comentaris

Destaquem