Neix una associació a Sant Cugat per donar suport a aturats de més de 45 anys

Wise People Sant Cugat vol ser un punt de trobada per donar suport i acompanyar als majors de 45 anys que es trobin en una situació d'atur

Els majors de 45 anys són un dels col·lectius que més pateixen la crisi econòmica i més complicada tenen la reincorporació laboral un cop s'han quedat sense feina.  De fet, mentre l'atur a Sant Cugat entre els majors de 45 anys és de l'11%, entre els menors d'aquesta edat és del 6%. "La recuperació no està beneficiant a tothom per igual", va dir Carles Brugarolas, tinent d'alcalde d'Economia.

En aquest context, un grup de persones de més de 45 anys i que va coincidir en el Taller de Marca Personal organitzat pel Servei d'Ocupació Municipal, ha creat l'associació sense ànim de lucre Wise People Sant Cugat. La finalitat d'aquesta entitat és buscar oportunitats de feina alhora que acompanyar-se i donar-se suport mútuament en la recerca de feines.

Oportunitats i suport

"Els aturats de més de 45 anys es considera que estem en risc d'exclusió social", ha explicat una de les impulsores de la iniciativa, Lluïsa Espín, que ha afegit els seus objectius: "La nostra intenció és donar visibilitat a totes aquestes persones i donar suport de persona a persona".

"La incidència de l'atur s'agreuja i es cronifica en aquesta franja d'edat, amb el conseqüent risc d'exclusió que comporta", va lamentar Brugarolas, durant la presentació d'un pla integral per combatre l'atur entre els majors de 45 anys.

Wise People Sant Cugat, que vol dir gent sàbia de Sant Cugat, es presentarà en societat el 23 de març a l'antic ajuntament en un acte obert a tothom.

Crear sinergies a Sant Cugat

L'associació compartirà espai amb Sant Cugat Comerç i Sant Cugat Empresarial a l'antic ajuntament. FOTO: Artur Ribera

La seu de Wise People Sant Cugat serà l'antic ajuntament, a la plaça de Barcelona. No serà l'única entitat que es traslladi a aquest edifici, ja que Sant Cugat Comerç, Sant Cugat Empresarial i el programa Incorpora de la Caixa també s'hi instal·laran.

"Entre els quatre podem fer bones sinergies per tirar endavant", ha destacat la presidenta de Sant Cugat Comerç, Mayte Pérez.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem