No es podran obrir nous equipaments comercials fora dels nuclis urbans

La derogació per decret llei de l'excepció que ho permetia no afecta al Leroy Merlin ni al macrocentre comercial del Centre Direccional

El Govern de la Generalitat va derogar al desembre, per decret llei, l'excepció que permetia obrir nous equipaments comercials fora dels nuclis urbans, una mesura que deixava en l'aire la futura construcció del Leroy Merlin i del macrocentre del Centre Direccional de Cerdanyola. El permís per a la construcció d'aquests equipaments depenia de si els corresponents ajuntaments havien iniciat la tramitació per fer-los.

L'Ajuntament de Sant Cugat ha confirmat que la derogació d'aquesta excepció no afectarà al Leroy Merlin perquè els tràmits ja s'havien fet prèviament. Pel que fa al macrocentre comercial; com el Centre Direccional es troba en espai de Trama Urbana Consolidada (TUC), tampoc es veurà afectat per la mesura.

Una mesura proteccionista

El decret llei apel·la a "raons imperioses d'interès general" en considerar que l'aplicació pràctica d'aquesta excepció "ha provocat greus conseqüències en el model comercial català", en la mesura que propicia l'aparició d'àrees comercials perifèriques fora de les ciutats en perjudici de la cohesió socials i la diversitat d'usos.

 
Comentaris

Destaquem