Nou augment de l'atur a Sant Cugat després de sis anys de descens

Sant Cugat és la ciutat de més de 20.000 habitants amb l'atur més baix

L'atur durant el mes de novembre ha augmentat en tretze persones i s'ha situat la xifra de desocupats en els 2.610 a Sant Cugat del Vallès. Això vol dir que l'increment respecte al mes d'octubre ha estat del 2%. És el cinquè mes d'aquest 2019 en què l'atur augmenta a la ciutat. Són dades de la Generalitat de Catalunya.

És el primer increment anual en un mes de novembre des de l'any 2012. I és que en comparació al mateix mes de 2018, quan hi havia 2.494 santcugatencs sense feina, la xifra d'aturats ha augmentat gairebé un 5%. És el tercer mes consecutiu del 2019 en què s'empitjoren les dades de l'atur respecte a l'any passat.

 

En el conjunt de Catalunya l'atur també ha augmentat en 2.915 persones al novembre i la xifra de desocupats se situa en 390.182. Tot i això, a diferència de Sant Cugat, la xifra d'aturats catalans ha baixat un 1% respecte al novembre de 2018. D'altra banda, en el conjunt del Vallès Occidental, el nombre de persones sense feina s'ha reduït durant el novembre.

 

Una de les xifres d'atur més baixa

Tot i això, Sant Cugat continua sent un dels municipis catalans amb una taxa d'atur més baixa. De fet, té l'atur més baix d'entre totes les ciutats de més de 20.000 habitants.

El setembre es va tancar a Sant Cugat amb un 6,3% d'aturats, només millorat al Vallès Occidental per poblacions molt més petites com Matadepera i Gallifa. En comparació a ciutats similars, la dada santcugatenca és molt més baixa. La mitjana de la comarca se situa per sobre de l'11%.

Més informació
 
 
Comentaris

Destaquem