L'oci nocturn de Sant Cugat clama per la reobertura total: "Ja toca"

Les terrasses es van omplir durant el primer cap de setmana amb l'horari allargat fins a les tres de la matinada

El sector de l'oci nocturn de Sant Cugat reclama la reobertura total i amb normalitat del sector. Fa 18 mesos que estan tancats i estan indignats amb el tracte rebut, més després de les imatges de macrobotellots i festes il·legals. Les informacions assenyalen que discoteques i bars musicals podrien recuperar l'activitat a l'interior a partir del 8 d'octubre, amb la implantació del passaport covid. En aquest context, l'associació Sant Cugat Restauració i Oci Nocturn alça la veu per demanar una reobertura amb pista de ball.

"La qüestió és en quines condicions és la reobertura: si seguim amb taules i cadires i només recuperem l’horari o si podem ja tenir una pista de ball amb certificat covid. La nostra activitat és el ball, una discoteca sense ball no és una discoteca. I no es pot competir amb el carrer", ha assenyalat Laura Garcia, presidenta de l'entitat.

Més info: Catalunya planteja obrir discoteques amb passaport covid

Garcia es mostra favorable a la implantació del passaport covid, si així es permet recuperar la normalitat. Tot i això, alerta d'algunes incongruències: molts locals d'oci nocturn tenen també llicència de restauració, per la qual cosa els clients que vagin a menjar no hauran de presentar el certificat, mentre que els que entren després, sí. "S’ha de saber gestionar aquesta barreja entre clients", demana. La implantació del passaport depèn finalment del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Frenar els botellots

Una situació que enfurisma al sector de l'oci nocturn són les imatges de macrobotellots. "Si veus el que està passant al carrer, sembla que la Covid ja no existeixi. Però nosaltres seguim tancats mentre hi ha festes populars organitzades per les administracions. Ens sentim estúpids, és com si ens prenguessin el pèl", denuncia Laura Garcia. 

"Demanem una reobertura immediata. L’oci nocturn pot frenar l’impacte de botellots, que han acabat amb violència i vandalisme. Aquest és l’oci que volem?", reflexiona Garcia, que sentencia: "Ja toca". Amb tot, reconeix que a Sant Cugat el fenomen del macrobotellot s'ha pogut "controlar" millor, sense veure imatges com les de Barcelona o la Universitat Autònoma. 

Primer cap de setmana de reobertura

El passat de cap de setmana els establiments van poder obrir fins les 3 de la matinada, però en terrasses i amb cadires i taules. Tots els locals de Sant Cugat van obrir. "La gent té moltes ganes, les terrasses van estar plenes. Ens ha donat una mica d’aire, però segueix sent molt complicat", apunta la presidenta de Sant Cugat Restauració i Oci Nocturn.

El fet d'haver d'obligar als clients a estar en taules separades és també una complicació: "La gent està acosumada a fer el que volen a la via pública. I quan venen al local, sembla que has de fer de policia. Estem competint amb la via pública i amb festes il·legals"

Situació de crisi

Fa 18 mesos que discoteques i bars musicals no poden obrir amb normalitat. "L'impacte ha sigut brutal", alerta Garcia. A Sant Cugat, hi ha tres discoteques (Moon, Les Carpes i Teatre), dos cafès-concert (Belgrado i Police) i cinc bars musicals (Akelarre, Sant Sam, Lagarto, Seven i 52). Tots ells han sobreviscut a la crisi del coronavirus, també perquè durant els últims mesos han funcionat també com a bar a les tardes i vespres. 

Però Garcia adverteix que "els deutes s'han acumulat". "No hem deixat mai de pagar a Hisenda o Seguretat Social. I ara haurem de retornar els ICO i seguir pagant el lloguer", denuncia.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem