El gran repte de tornar a començar a partir dels 45

El 2015 hi havia 1.773 santcugatencs de més de 45 anys a l'atur

El col·lectiu dels majors de 45 anys és un dels més afectats per les conseqüències de la crisi econòmica. Moltes persones d’aquesta edat han perdut la feina i la seva reinserció al món laboral és molt complicada per les limitacions que posen moltes empreses. A Sant Cugat, tot i que les xifres d’atur són millors que a la resta del país, aquest col·lectiu també està patint aquestes dificultats.

De fet, dels 3.243 santcugatencs que hi havia a l’atur a finals del 2015, 1.773 tenien més de 45 anys. Això vol dir que més d’una de cada dues persones sense feina a Sant Cugat té més d’aquesta edat. De fet, mentre que des del 2013 l’atur al municipi s’ha reduït un 24%, entre els majors de 45 anys la reducció ha estat del 14%

Fora de joc

“La situació és d’impotència: has estat tota la vida lluitant, treballant, estudiant... I de cop i volta veus que allò que fa dos anys tenia un preu, ara s’ha devaluat molt.

És una situació molt difícil”, explica Lluïsa Espín, una de les impulsores de Wise People, una entitat de persones de més de 45 anys sense feina. “La majoria hem estat molt temps en una mateixa feina, el currículum està desfasat i necessites posar-te les piles en molts aspectes. Tot això fa que la gent, en lloc de buscar feina, es quedi a casa i s’ensorri”, lamenta Espín.

Sense lloc

Lluïsa Espín també denuncia que moltes empreses no contracten gent d’una certa edat: “A companys meus no els han volgut ni entrevistar”. “Moltes vegades és per por i una qüestió econòmica”, lamenta, alhora que reclama una oportunitat: “Només demanaria una oportunitat, que no es tingui por de la gent preparada”. 

“Vam engegar mesures per decantar el suport per aquest col·lectiu, que ja es va detectar que tenia més dificultats per reinserir-se”, destaca el tinent d’alcalde d’Economia, que assegura que els últims mesos la reducció de l’atur del col·lectiu de gent gran s’està aproximant al de gent més jove.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem