El Vallès Occidental acorda un salari mínim comarcal de 15.000 euros bruts l'any

L'acord l'han pres el Consell d'alcaldes i alcaldesses de la comarca per combatre la precarietat dels llocs de treballs

El Consell d'alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental ha aprovat aquest dijous, 8 de juny, establir un Salari Mínim Comarcal de com a mínim 15.000 euros bruts a l'any (1.071 € mensual en 14 pagues) per posar fi a la precarietat dels llocs de treball.

L'acord implica que els ajuntaments i el Consell Comarcal apliquin aquest llindar en les retribucions dels seus treballadors i exigir el seu compliment a les contractacions de serveis externs. A més, l'acord es traslladarà a sindicats i patronals per tal que en el marc del diàleg i la concertació social el prenguin en consideració i valorin els mecanismes per a la seva implementació.



Com s'explica des del Consell Comarcal, aquesta és una de les mesures de l'Acord "Per un canvi de model en la lluita contra la pobresa i la desigualtat" que ha permès tirar endavant accions per fer front a la pobresa estructural i severa que es viu a la comarca, tal com reflecteix l' "Estudi sobre desigualtat i pobresa" elaborat per l'Observatori comarcal.

L'alcaldessa de Sant Cugat i presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha participat de la reunió, a la qual també han assistit els sindicats CCOO i UGT. A més, el Consell sol·licitarà a la Generalitat de Catalunya la participació d'una representació de l'administració local de la comarca a la Comissió d'avaluació de la implementació de la Renda Garantida de Ciutadania.

 
Comentaris

Destaquem