En marxa les subvencions per l'autoocupació i contractació d'aturats

Es destinaran 150.000 euros de subvenció per a l'autoocupació i 200.000 euros per les empreses que contractin aturats

Ja està oberta la convocatòria per obtenir una subvenció per autoocupació o per contractació de persones a l'atur per a aturats i empreses a Sant Cugat. Així s'ha explicat en una roda de premsa celebrada aquest dijous, 12 d'abril, a l'Ajuntament, on també s'ha fet balanç de les dues edicions anteriors d'aquests ajuts per l'ocupació.

La convocatòria inclou dues línies de subvenció: per una banda, unes subvencions per a l'autoocupació (autònoms, integrants d'una cooperativa, etc.) de les persones a l'atur i inscrites com a demandants d'ocupació d'un màxim de 4.000 € per persona; per l'altra, ajudes a empreses ubicades a Sant Cugat o algun altre municipi de l'AMB que vulguin contractar a una persona resident a la ciutat per incrementar la plantilla, consistents en una quantitat d'entre 7.200 i 9.600 €, segons la categoria professional.

Les subvencions a l'autoocupació tenen un pressupost total de 150.000 €, mentre que les destinades a les empreses arriben fins als 200.000 €, i el 80% d'aquestes dotacions ve finançat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Unes iniciatives que, segons la tinenta d'alcalde de Promoció Econòmica, Joana Barbany, serviran per "incrementar l'ocupació efectiva per compte propi, de desocupats residents al municipi i a gent que tingui el negoci a Sant Cugat".

Les subvencions per l'autoocupació poden sol·licitar-se fins el 31 de juliol, mentre que el termini de les de contractació acaba el 31 de maig

Les ajudes a la autoocupació otorgaran 4.000 € per persona. FOTO: Ajuntament de Sant Cugat.

No és el primer cop que s'apliquen aquests ajuts a la contractació: 36 nous projectes ja es van beneficiar de forma bianual de les dotacions a l'autoocupació, mentre que les de contractació, que s'apliquen des del 2016, han ajudat 10 empreses el primer any i a 13 més el 2017, afavorint la contractació de 42 persones.

Un dels requisits ineludibles per rebre aquestes subvencions, que es repartiran en dos pagaments al 50% al llarg dels períodes d'aplicació, serà assistir una formació de 12 h, que en el cas de les d'autoocupació serà a càrrec de l'Ajuntament, i en les de contractació dependran de l'empresa. 

Finalment, cal destacar que les subvencions per a la contractació de persones a l'atur estan destinades a micro, petites o mitjanes empreses, i podran repetir la seva sol·licitud tot i haver-ne gaudit en edicions anteriors, sempre que no superin els 40.000 euros en total.

Per a més informació, podeu acudir a la web de l'Ajuntament i als apartats específics de les ajudes per a l'autoocupació o a la contractació de persones aturades.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem