Ferrocarrils farà vaga durant el Mobile World Congress

Adif i la Guàrdia Urbana de Barcelona també han convocat vagues

El comitè d'empresa de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha convocat aturades parcials durant els dies del Mobile World Congress (MWC) a Barcelona coincidint amb les hores de més mobilitat dels seus assistents, han informat fonts sindicals. 



Les aturades previstes són els dies 22, 23 i 24 de febrer de 7.30 a 10.30 hores, i de 17.30 a 20.30, i el dia 25 de febrer de 12.00 a 16.00 hores. 


El motiu és el bloqueig en la negociació del conveni col·lectiu, que es va prorrogant anualment des que va acabar el que comprenia del 2005 al 2010, ha explicat el president del comitè d'empresa de FGC,Xavier Valverde. 



"Creiem que sis anys de pròrrogues anuals és massa. Busquem un acord de llarga durada que doni estabilitat als treballadors i a l'empresa", ha argumentat. 



Ha lamentat que l'empresa addueix que el contracte programa actual comprèn el període 2015-2016 i no pot signar res que vagi més enllà de 2016, mentre que els representants sindicals volen un conveni d'un mínim de quatre anys que permeti acordar mesures per "minimitzar l'impacte de les retallades" realitzades per la crisi. 



Aquesta convocatòria d'aturades parcials a FGC arriba després de l'anunci de vaga fet pels sindicats del Metro de Barcelona per als dies 22 i 24, durant el congrés de mòbils, que atreu a la capital catalana a més de 90.000 persones durant quatre dies. 

Els treballadors de l’empresa Adif també convoquen vagues i mobilitzacions pels mateixos dies.El sindicat majoritari de la Guàrdia Urbana, Sapol, també ha convocat una manifestació juntament amb CCOO i UGT per al dia 23 de febrer.

 
Comentaris

Destaquem