L'Ajuntament contractarà 113 aturats fins al 2018

L'objectiu del govern municipal és aconseguir arribar a "atur zero" a Sant Cugat

L'Ajuntament de Sant Cugat contractarà més d'un centenar de persones a través de plans d'ocupació entre el 2017 i el 2018, amb un pressupost de gairebé 2 milions d'euros finançat per la Diputació, l'Àrea Metropolitana i el Servei d'Ocupació de Catalunya. "Les dades macroeconòmiques són positives, però quan rasquem, veiem que encara hi ha precarietat", argumenta l'alcaldessa, Mercè Conesa.

El govern municipal s'ha fixat l'objectiu d'assolir un "atur zero o tècnic" a Sant Cugat, que actualment té una taxa d'aturats per sota del 7%, la meitat que la mitjana de la comarca i una de les més baixes de tot l'estat. "L'objectiu és que totes les persones aturades i que tenen ganes de treballar vegin l'Ajuntament com un prestador de serveis i que es puguin inserir en el mercat laboral", explica el tinent d'alcalde d'Ocupació, Pere Soler, que parla d'una "situació immillorable" a Sant Cugat.

L'Ajuntament també vol fer un pas més en la dignificació de les condicions laborals i per això s’han canviat les bases de la convocatòria i els plans d'ocupació passen de 6 mesos a 1 any. També es vol incrementar el salari que perceben els contractes dels plans d’ocupació, que actualment són de 1.000 euros. "Hem de fer un nou pacte social contra la precarietat laboral i atacar aquelles bosses que avui encara existeixen", comenta l'alcaldessa.

Els nous plans d’ocupació s’han dissenyat per donar sortida al perfil majoritari de persones inscrites al Servei d’Ocupació Municipal, que són aturats de llarga durada i major de 45 anys. Aquest mes de juny ja s'ha obert una primera convocatòria per contractar 20 persones i pròximament se n'obrirà una altra per incorporar vuit tècnics. L'objectiu final dels plans d'ocupació de l'Ajuntament és que els aturats es puguin formar i retornar al mercat laboral.

L'oferta de feines

Una altra de les línies que vol impulsar l'Ajuntament és que siguin les empreses i el propi teixit productiu de Sant Cugat els que ajudin a reduir l’actual taxa d’atur. Així, en la línia iniciada l’any passat, l’Ajuntament posa en marxa una nova convocatòria de subvencions a la contractació de persones aturades.

La dotació d’aquesta segona convocatòria és de 150.000 euros. Les empreses que contractin durant més d’un any persones en situació d’atur, es podran beneficiar d’ajuts de fins el 50% dels costos laborals de cada nova contractació.

Les ajudes van dirigides a empreses o bé entitats del Tercer Sector amb plantilles de fins a 250 treballadors i que tinguin un centre de treball a Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem