L'atur segueix baixant a Sant Cugat

Durant el mes de maig s'ha registrat un atur del 6,47%, amb 2.493 persones aturades, 61 menys les que es van registrar en el mes d'abril

Sant Cugat va tancar el mes de maig amb la millor xifra d'atur dels últims 10 anys. Si durant el mes d'abril, la xifra ja va significar aquesta marca, durant el mes de maig, l'atur encara va baixar més. El mes va acabar amb 2.493 persones aturades, 61 menys que a l'abril. Aquesta xifra representa el 6,47% de la població activa de Sant Cugat. El percentatge de baixada de l'atur a Sant Cugat, però, és inferior al percentatge mitjà del territori català. Sant Cugat ha registrat una baixada del 2,3% respecte a l'abril, mentre que arreu de Catalunya la mitjana de la baixada de l'atur ha estat del 3,4% respecte al mes anterior. Són dades de l'Observatori de Treball de la Generalitat de Catalunya.

A més, si ho comparem amb el mes de maig de l'any 2017, quan la xifra d'atur registrat va ser de 2.639 persones, el maig del 2018 ha acabat amb 146 aturats menys que al mateix mes de l'any anterior, el que representa una baixada del 5,53%. En el total del territori català, la baixada d'atur registrat respecte al mes de maig de l'any anterior també és més accentuada, tot i que lleugerament, amb un 5,8%. De totes maneres, és la caiguda d'atur menys pronunciada des del febrer del 2014.

Pel que fa la taxa de desocupació, Sant Cugat va tancar el mes de maig amb un 6,47%, representant la taxa més baixa de tot el Vallès Occidental després de la de Matadepera, que assoleix un 4,62% de desocupació. D'altra banda, la de Sant Cugat és la taxa d'atur registrat més baixa de les principals ciutats del territori català. Tot i la caiguda de l'atur, hi ha una dada preocupant: i és que només prop de la meitat dels desocupats de Sant Cugat reben el subsidi per atur.

En el conjunt de Catalunya el nombre total de persones registrades a l'atur durant el mes de maig va acabar en 385.568, el que representa que hi ha 13.378 persones menys a l'atur que en el mes d'abril, el que implica un descens del 3,35%. En el conjunt de l'Estat espanyol les xifres d'atur es van situar en 3.252.130, el que representa una baixada d'atur de més de 100.000 persones arreu de l'Estat.

 
Comentaris

Destaquem