Reflexió i reivindicació per l'1 de maig a Sant Cugat

A banda de la tradicional manifestació de l'1 de maig, el dia 29 d'abril l'Assemblea de Drets Socials ha organitzat una xerrada

L'Assemblea de Drets Socials de Sant Cugat ha organitzat un conjunt d'actes per commemorar el Dia Internacional del Treballador, que se celebra aquest diumenge 1 de maig. L'actual situació de Delphi, que ha anunciat l'acomiadament de tota la plantilla i el cessament de l'activitat a l'octubre, marcarà la reivindicació laboral dels treballadors santcugatencs en aquesta.

I és que pel dia 1 de maig s'ha organitzat una manifestació amb el lema Contra la desindustrialització. Per un treball digne per a tothom, similar a l'utilitzat pels treballadors de Delphi durant la protesta que van fer a Sant Cugat el passat 16 d'abril. La convocatòria és aquest diumenge a les 10.15 del matí a la plaça del Coll. Des d'allà, es farà un recorregut pel centre de la ciutat passant pels "punts neuràlgics de la precarietat" fins a arribar a la plaça de l'estació.

Més enllà de la manifestació de l'1 de maig, l'Assemblea de Drets Socials ha organitzat aquest divendres, dia 29 d'abril, una xerrada per reflexionar sobre la situació actual del món laboral. Els membres del comitè d'empresa de Delphi (José Antonio Morán) i d'HP Consultoria (Òscar Murciano), el catedràtic en Sociologia i Treball de la UAB Antonio Martín i el membre de l'Assemblea Aturats de Catalunya Disolado Toledano seran els protagonistes d'una taula que portarà per títol Precarietat, deslocalització, atur. Què fer?. Serà a les 19 hores a la Casa de Cultura.

Cal apuntar que tant els treballadors de Delphi com d'HP Enterprise (una de les dues companyies resultants de la divisió d'HP) han fet mobilitzacions les últimes setmanes. Els primers, contra el tancament de la planta i els segons pel "degoteix d'acomiadaments" que estan patint.

 
Comentaris

Destaquem