Treballadores de la neteja d'edificis municipals denuncien amenaces per manifestar-se

Empleades de l'empresa que neteja els edificis municipals es concentren davant de l'ajuntament per protestar contra els canvis de lloc de treball que estan patint

Treballadores de la neteja dels edificis municipals s'han manifestat aquest dimarts, dia 7 de juliol, per denunciar les rotacions de personal que està executant l'empresa concessionària del servei a instàncies de l'Ajuntament. Deu treballadores s'han concentrat davant de l'ajuntament, tot i que la plantilla és d'un centenar de persones i són una seixantena les empleades que ja se les ha canviat de centre de treball.

I és que aquestes treballadores han denunciat amenaces per part de responsables de l'empresa concessionària, Clece. Una de les manifestants ha assegurat que va rebre una amenaça directa: "Si aneu a la manifestació, perilla el vostre lloc de feina”. "Ens han dit que les treballadores patiran les conseqüències", ha afegit una altra.

Fins i tot, al moment de fer la fotografia de la concentració, una de les treballadores no ha volgut sortir-hi precisament per aquest temor.

El motiu de la protesta

Els treballadors de la neteja dels edificis municipals denuncien que l'empresa ha iniciat una política de canvi de centre de treball de molts dels empleats. Per ara, la seixantena de treballadores de les escoles públiques ja han estat reubicades en altres centres. Una de les treballadores explicava la seva situació: "Feia 26 anys que treballava a la mateixa escola. Un dia vaig arribar i em van dir que agafés les meves coses que em canviaven".

La principal queixa és la falta d'explicacions rebudes tant per part de l'Ajuntament com de l'empresa concessionària. Ángeles Valero exposa un dels motius que els hi van donar: "Han dit que hi ha afinitat entre les dones de la neteja i els directors i professors. Què volen, que no ens parlem amb professors i directors?".

Des de l'Ajuntament van explicar que s'ha tirat endavant aquesta política per tal de millorar l'eficiència. Valero respon: "En algun centre hi pot haver hagut algun problema, però han fet canvis on no hi havia cap conflicte"

El consistori també va assegurar que havia explicat la situació a les treballadores i que havia demanat si alguna tenia impossibilitat per canviar de centre. Valero afirma que no li serveixen les explicacions orals, ja que representa treballadors i ho necessita per escrit: "Nosaltres demanem un document en què l'Ajuntament reconegui que ha demanat la rotació del personal".

Les treballadores afegeixen que les directores del centre li han comunicat el seu descontentament a l'alcaldessa, Mercè Conesa, per aquesta decisió.

 
Comentaris

Destaquem