Pèrdues de Grifols i Banc Sabadell després de la victòria de Donald Trump

La victòria de Trump ha afectat a l'Ibex 35, registrant un descens de totes les empreses que en formen part

La inesperada victòria de Donald Trump en les eleccions d’aquesta matinada als Estats Units (EEUU) s’ha traduït aquest dimecres en fortes caigudes en els primers minuts de la sessió, que en alguns casos han superat el 5%.

En aquest cas, Grifols i Banc Sabadell, amb seu a Sant Cugat, han caigut un 0,70% i un 4,14%, respectivament. Grifols, amb interessos a EEUU és l'empresa que menys valor ha perdut.

D'altra banda, el BBVA era el valor que registrava unes pèrdues més elevades, amb un 7,26%, seguit del Banc Popular, amb un 5,01%. Per sota aquesta xifra, Mapfre perdia un 4,65%, Gamesa un 4,22%, Melià Hotels un 4,14%, IAG un 4,04% i Caixabank un 3,85%.

La victòria del magnat nord-americà en els comicis nord-americans també ha implicat el lleu augment de la prima de risc espanyola i la caiguda d’altres borses mundials, com el Nikkei, per sobre el 5%.

Altres valors que han registrat pèrdues només obrir-se els parquets han estat Bankia, amb un 3,84%; el Santander i Telefonia, amb un 3,47% cadascú; Repsol, amb un 2,84%; i Abertis, amb un 2,71%, entre d’altres. La prima de risc espanyola s’ha elevat lleument a primera hora del matí, tot i que després s’ha situat en uns nivells similars als d’ahir, concretament als 110 punts; mentre que la cotització euro dòlar tampoc ha variat substancialment.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem