Pimec demana als polítics que venguin més confiança

A la secció del Vallès Sud de la patronal no li agrada la pujada d'impostos però entén que arribats a aquest punt no hi ha mes remei

“El 2011 més val oblidar-lo.” Així de directe va començar el balanç de l’any passat el president de Pimec Vallès Sud, Francesc Elies. De fet, tampoc va ser gaire optimista amb els anys que ens toca afrontar de manera més immediata i va dir que seria ideal passar directament al 2014 quan es té l’esperança que l’economia estigui, com a mínim, calmada.

Per aconseguir-ho, hi ha molts petits ajustos que es poden fer però Pimec va destacar que un dels remeis està en mans dels polítics: “generar i vendre confiança.” Per què? Per acabat amb una apatia que impedeix el creixement i instal·la el país sencer (empreses i consumidors) en el pessimisme constant.

El que vol l’empresa
Com a representants dels empresaris de la pime vallesana, els directius de Pimec van voler explicar en una roda de premsa més centrada en el futur que el passat les principals demandes dels empresaris i posar sobre la taula les seves necessitats. Elies va ser molt clar en detectar un dels principals esculls “la manca de finançament és la clau de volta del problema”.

Segons ell, hi ha moltes empreses a la demarcació que van bé i no poden fer front a comandes internacionals perquè no tenen un banc que els avanci els diners que els caldrien per fer una operació d’èxit garantit. El resultat: empreses més deprimides i empobrides a un país amb una balança comercial negativa. En la mateixa línia, el vicepresident de la patronal al Vallès Sud, Manel Torres, alerta de que “falta estructura logística per sortir a l’exterior i múscul financer per resistir-ho.”

Consumir més
Pimec sap que una de les solucions als problemes és la reactivació del consum però amb la bateria d’impostos i pujades de preus que tant Catalunya com Espanya apliquen o aplicaran, al consumidor li costarà aixecar el cul del sofà i anar a comprar. “Entenem que potser no hi ha més remei que pujar l’IRPF però no hi estem d’acord”, afirma Manel Torres. “Apliquem la política de la retallada i no la de baixar tributs i sabem que es fa perquè els governs estan obligats a fer-ho.” El gran problema, apunta Pimec, és haver arribat a aquesta situació. Hem viscut amb una bonança artificial i ara paguem les conseqüències.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem