Proddigia preveu una baixada del preu de l'habitatge d'entre un 10 i un 15%

El mercat immobiliari es veurà afectat per la crisi provocada pel coronavirus

El preu de l'habitatge baixarà entre un 10 i un 15% a conseqüència de la crisi del coronavirus. Aquesta és la previsió pels pròxims mesos a Sant Cugat de la immobiliària Proddigia, que alerta d'una davallada important de les transaccions de compravenda durant aquest any, tant pel confinament com per la reducció d'ingressos de moltes famílies.

"La baixada en operacions, la manca d'absorció dels habitatges actualment en venda durant el segon i tercer trimestre, el trasllat d'una part dels compradors al mercat de lloguer i l'augment de l'oferta d'habitatges nous provocaran un descens als preus entorn d'un 10 o 15%", argumenta l'empresa en un informe (consulta aquí) que ha elaborat sobre les conseqüències de la situació actual.

 

El preu del metre quadrat pot passar dels 3.400 als 2.900 euros

Segons dades de Proddigia, el preu del metre quadrat a Sant Cugat passarà d'uns 3.400 euros aquest mes d'abril a estar per sota dels 3.000 al primer trimestre de l'any 2020. Unes dades que, segons la companyia, "demostren que no cal intervenir" el mercat de l'habitatge, ja que "es controla de forma natural".

 

"L'any vinent, amb l'oferta que s'afegirà, només vendrà 1 de cada 3 propietaris que tinguin el seu habitatge en venda", conclou. I és que si durant el 2019 el nombre d'operacions de compravenda a Sant Cugat es va situar al voltant de les 800, el 2020 pot acabar una xifra de 580, més d'un 20% menys. Això obligarà els venedors a rebaixar les expectatives de preus de venda.

Sant Cugat com reaccionarà?

Segons Proddigia, Sant Cugat serà dels municipis on menys impacte tingui la crisi del coronavirus en el mercat immobiliari. El motiu, segons apunta, és que és una ciutat atractiva per viure-hi i seguiran havent-hi compradors interessats a instal·lar-s'hi. A més, creu que els habitatges amb jardins, terrasses o àtics tindran més sortida després del confinament.

"Sant Cugat és una ciutat amb un sector immobiliari amb una base i estructura consolidades", argumenta. "Com va passar a la crisi del 2007, els efectes seran menys dolorosos respecte d'altres poblacions i, el més important, quan es reprenguin la recuperació, serem els primers a sortir-ne", apunten.

 
Comentaris

Destaquem