Repartiran vals de 20 euros a totes les famílies de Sant Cugat per gastar al comerç local

Cada llar de Sant Cugat rebrà un val de 20 euros per gastar al comerç local

Totes les llars de Sant Cugat rebran un val per valor de 20 euros que podran gastar en el comerç i restauració local. És una mesura impulsada per l'Ajuntament de Sant Cugat amb l'objectiu de donar suport al teixit comercial santcugatenc per superar la crisi del coronavirus.

Es destinaran 600.000 euros i els vals es repartiran a les 30.000 llars de la ciutat, que rebran una carta explicativa per activar els vals. La proposta sorgeix de la taula local d'emergència econòmica, creada a l'inici de la pandèmia i amb la participació dels agents comercials i empresarials de Sant Cugat.

"El comerç local ens necessita"

“Tenir un comerç de proximitat potent és garantia de tenir una ciutat viva, cohesionada i més segura” emfatitza l’alcaldessa Mireia Ingla, que ressalta que la mesura tindrà una dobla funció: “Són 600.000 euros que injectarem directament al comerç local i també serà un ajut a les famílies”.

La tinenta d'alcaldia de Comerç, Elena Vila, destaca que serà una iniciativa "clau per revitalitzar el comerç local" i demana a la ciutadania de Sant Cugat que doni suport al teixit comercial de proximitat. "El comerç local ens necessita, forma part de l'ADN de la ciutat i és clau pel desenvolupament econòmic".

 

Com utilitzar els vals?

1. Un membre de la unitat familiar, major de 18 anys, haurà de descarregar-se l’app ‘Gràcies, compra a Sant Cugat’.

2. Un cop obtinguda, caldrà introduir el DNI (un per família o llar).

3. Des de l’APP es podrà consultar la llista de comerços adherits en els quals es podran utiltizar els vals.

4. El val equival al 50% de la compra, no hi ha import mínim i es pot fer servir en més d’un establiment, fins que s’esgotin els 20 euros.

5. El val s’utilitzarà directament des de l’APP descarregada al mòbil.

6. Els xecs es podran validar a partir del 14 d’octubre i es podran bescanviar fins al 30 de novembre.

Els comerços

S’hi poden adherir comerços de fins a 9 treballadors i que s’hagin vist obligats a tancar per l’estat d’alarma (queden fora tots aquells que van poder mantenir-se oberts, com l'alimentació, farmàcies, estancs o combustibles, entre altres). S’hauran de donar d’alta a la plataforma ‘Gràcies, compra a Sant Cugat’ a partir de l’1 d’octubre i fins al 31 del mateix mes. Es pot sol·licitar a través d'internet.

A més, hauran d'estar al corrent de pagament de les obligacions tributàries i estar donats d'alta censal abans de la declaració de l'estat de l'alarma. Cada comerç podrà rebre com a molt 3.000 euros dels vals. Serà l'Ajuntament qui pagarà el valor dels vals directament als comerços.

 
Comentaris

Destaquem