Sant Cugat busca projectes per dinamitzar espais buits

Cinc empreses d'arreu del món es disputen la possibilitat de gestionar l'ús de locals i sotans en desús

Cinc projectes d'arreu del món es disputen la possibilitat de dinamitzar els espais buits de Sant Cugat en la final dels LLGA Cities Pilot the Futre. Al novembre, Citimart.com va donar el tret de sortida a la 4a edició d'aquest certamen amb un total de 22 reptes, un per cadascuna de les ciutats participants. Segons explica l’Ajuntament en un comunicat la ciutat va apostar per "trobar solucions innovadores que permetin dinamitzar els espais urbans del municipi a fi de generar un impacte positiu en l’economia local i crear noves oportunitats de creixement econòmic". 

Les propostes de les empreses donen resposta a reptes concrets sobre temàtiques d’àmbits molt diferents, com la inclusió social, la gestió energètica, la qualitat urbana, la mobilitat i la salut. Les empreses guanyadores podran implementar les solucions que han dissenyat a les ciutats que coorganitzen del certamen, entre les quals hi ha Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Terrassa i Sant Cugat a Catalunya i Rio de Janeiro, Londres, Ciutat de Mèxic, París, Lagos i Fukuoka a l'estranger.

Propostes finalistes en el cas de Sant Cugat:
3Space: Transformar els espais buits en oportunitats. Aquesta proposta vol treballar amb els locals buits de la ciutat –ja siguin botigues, oficines o altres locals comercials– a fi de trobar-los un nou ús que els revalori. Actuant com a centre de gestió i lloguer, 3Space proposa oferir aquests espais a projectes emprenedors capaços transformar-los i treure’n profit.

LocalData: Plataforma digital de recopilació i gestió de dades. LocalData proposa apoderar les ONG i institucions per recopilar, analitzar i gestionar dades en una única plataforma. A través de smarphones i enquestes, els usuaris de la plataforma podran veure i entendre les dades sense haver de ser analistes experts.

MySports:
Sistema de reserva d’espais esportius a distància. Aquesta proposta ofereix la possibilitat de reservar un espai esportiu del municipi a tothom qui ho demani. A través d’una intranet, aquest programa permetria l’intercanvi d’informació entre els espais esportius de Sant Cugat i les persones o associacions que els volen utilitzar. La intranet també donaria informació sobre les activitats, disponibilitats d’última hora, promocions, horaris i preus per a cada espai.

Pdimonte: Esto no es un solar. A partir de l’experiència duta a terme a la ciutat de Saragossa, Pdimonte proposa trobar nous usos als terrenys i solars, ja siguin públics o privats, de forma temporal a fi que se n’aprofiti l’espai.

UrbanKIT: Aquesta proposta vol desenvolupar una eina de treball que connecti els recursos de l’administració local amb la ciutadania a fi de trobar idees que millorin els espais urbans.

Del 14 al 16 de maig, San Francisco acollirà la cimera LLGA Cities Summit, on es presentaran els projectes guanyadors que responguin al repte de cada ciutat..

 
Comentaris

Destaquem