Sant Cugat destina més de 550.000 € a cooperació internacional

La ciutat participa de diferents projectes per donar resposta a situacions de crisi i apostant pel desenvolupament

L'aportació municipal destinada a solidaritat i cooperació internacional durant l'any 2015 ha estat de 561.279 euros. Una aportació que respon al 0,7% del pressupost municipal i els 8.000 euros restants procedeixen de la subvenció de la Diputació de Barcelona per a l'avaluació del Pla Director.

Aquest pressupost s'ha destinat a diferents projectes en què ha participat el consistori durant el darrer any. Entre aquests, s'ha destinat una quantitat a despeses fixes (52.136 €) corresponents per exemple a l'elaboració del Pla Director 2016-2020.

Per una banda, l'Ajuntament també va participar en altres projectes de cooperació directa descentralitzada als municipis de Tarija, Sucre, Cotacachi i Petén amb un import de 80.000 €.

Per altra banda, Sant Cugat també va destinar un total de 225.000 € a projectes de cooperació indirecta de més de 16 entitats; entre aquestes, l'Associació Catalana d'Enginyeria Sense Fronteres i Petits Músics del Món.

Part del pressupost també va ser destinat a Educació pel Desenvolupament (65.500 €) en el Pla de Dinamització Educativa i en altres actes i activitats organitzats al municipi.

El Club Muntanyenc, la Fundació Universitat Internacional de Catalunya i Petits Músics del Món també van rebre aportacions del pressupost pels seus camps de treball (3.400 €); mentre que Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS) i la Universitat Internacional de la Pau també rebien un total de 90.000 € per convenis.

Finalment, més de 33.500 € van ser destinats a donar resposta a situacions d'emergència. L'Ajuntament va aportar ajuda econòmica per pal·liar els efectes del terratrèmol del Nepal, de la guerra civil a Síria i de les inundacions del campaments de refugiats sahrauís.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem