Sant Cugat Empresarial, favor de l'ampliació de l'Aeroport del Prat

Sant Cugat Empresarial defensa que l'ampliació de l'aeroport és "imprescindible i inajornable"

Sant Cugat Empresarial s'ha sumat al manifest del món econòmic a favor de l'ampliació de l'Aeroport del Prat. Més de 200 agents econòmics van organitzar un acte a Esade a Barcelona per reclamar la necessitat d’emprendre les obres d’ampliació de la infraestructura. D'altra banda, entitats i col·lectius ecologistes s'han oposat al projecte per l'impacte ambiental que tindria en un espai natural protegit com és la zona del Delta del Llobregat.

 

Segons asseguren, l'actual disseny i configuració de l'aeroport setà estgotant la seva capacitat i consideren “imprescindible i inajornable” el projecte d’ampliació. Ho veuen necessari per a la recuperació econòmica del país i la creació de noves oportunitats. “No es pot renunciar a una inversió de 1.600 milions d’euros en una infraestructura que contribueix al 7% del PIB de Catalunya i que, amb l’ampliació, arribaria al 9%”.

El manifest indica que per incrementar la seva capacitat cal construir la terminal satèl·lit ja prevista i l’allargament d’una de les pistes, la qual cosa donarien a l’aeroport "un paper destacat de hub intercontinental". L'ampliació permetria “dinamitzar l’activitat econòmica generant ocupació, atracció i retenció de talent i inversió internacional".

Per això, reivindiquen un acord entre Aena, la Generalitat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i els ajuntaments implicats per tal "d’enviar a les institucions europees un missatge clar i contundent de consens en relació amb l’interès públic que justifica l’ampliació". De no fer-ho, Catalunya “perdria competitivitat i connectivitat en un món cada vegada més global".

 
Comentaris

Destaquem