Sant Cugat Empresarial se suma al clam per un nou finançament per Catalunya

Sant Cugat Empresarial considera que l'actual sistema de finançament perjudica el progrés econòmic de Catalunya

Sant Cugat Empresarial s’ha adherit a la declaració signada per 21 entitats empresarials catalanes que reclamen una reforma ambiciosa de l’actual sistema de finançament de Catalunya. El manifest de l'empresariat català argumenta que "l’actual sistema de finançament autonòmic frena el progrés econòmic de moltes comunitats autònomes com Catalunya". Així ho va acordar la patronal santcugatenca en una Junta Directiva el 20 de març.

El text, signat per tretze Cambres de Comerç, Foment i Pimec, entre altres; proposa corregir la situació mitjançant un nou model de finançament que garanteixi l’autonomia financera, millori la capacitat de gestió i recaptació tributària i asseguri el principi d’ordinalitat. A més, reclama una reforma basada en els principis de transparència, equitat i eficiència per impulsar el progrés econòmic de Catalunya i altres comunitats. Amb tot, no es posiciona sobre si la solució ha de ser un model federal, un pacte fiscal o una profunda reforma del model actual.

El cost de la vida a Catalunya

Tot i això, consideren que el nou model "ha de garantir que les comunitats que més aporten no perdin posicions en el rànquing una vegada han operat els mecanismes de solidaritat" i defensen que s'han d'assignar els recursos "tenint en compte les diferències del cost de vida entre territoris".

A més, Sant Cugat Empresarial i la resta d'entitats exigeixen que comunitats com Catalunya, "amb major densitat de població i potencial econòmic", rebin un volum d’inversions proporcional a les seves necessitats i al pes del seu PIB en el conjunt de l’Estat.

Contra la sequera

D'altra banda, Sant Cugat Empresarial s'ha sumat al posicionament de Foment del Treball sobre la necessitat d’establir mesures per superar la sequera a Catalunya. El manifest destaca que les restriccions d'aigua s'han convertit en la preocupació principal de les pimes a causa del seu impacte en la producció, i es reclamen mesures que no siguin coercitives i estigmatitzadores per al teixit empresarial, emfatitzant que les empreses són part de la solució davant d'aquesta situació.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem