Sant Cugat engega una campanya de suport al comerç local

Microempreses, comerços i autònoms afectats per la pandèmia ja poden sol·licitar a l'Ajuntament ajuts de fins a 900 euros

L'Ajuntament de Sant Cugat ha engegat una campanya de suport al comerç local per donar suport al teixit comercial a superar la crisi provocada per la pandèmia del coronavirus. 'Gràcies! Revitalitzem la ciutat comprant al comerç local' és el lema de la iniciativa, que vol posar en valor la importància del comerç de proximitat per Sant Cugat i incitar la ciutadania a comprar-hi.

A més, des d'aquest 11 de juny, els autònoms, microempreses i comerços ja poden sol·licitar ajuts directes de fins a 900 euros a l'Ajuntament. S'hi poden acollir negocis de fins a deu treballadors i autònoms de qualsevol sector econòmic. En total, el Consistori hi destinarà 300.000 euros i els ajuts es concediran per ordre de sol·licitud fins a exhaurir tot el pressupost.

Suport al comerç local

El teixit comercial és un dels sectors més afectats per la pandèmia del coronavirus, ja que molts van haver de tancar durant el confinament i els seus ingressos es van quedar a zero. Davant d'aquesta situació, l'Ajuntament ha volgut engegar la campanya per donar suport al comerç i fer veure a la ciutadania la seva importància. L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha reivindicat la "necessitat de tenir un comerç de proximitat potent per tenir una ciutat pròspera i cohesionada" i ha destacat "l'esforç ingent" del Consistori per fomentar la reactivació econòmica.

Més info: Una ciutat sense comerç, una ciutat morta

"Som una ciutat forta i tenim un comerç fort i estic segura que ens en sortirem", ha emfatitzat la tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica, Elena Vila, que també ha emfatitzat la rellevància del teixit comercial: "Sempre hem tingut clar que el comerç era clau. Ara més que mai s'ha posat en evidencia que és un dels pilars fonamentals de qualsevol ciutat". A més, ha reivindicat la trentena de mesures que s'han impulsat en les últimes setmanes per impulsar l'activitat econòmica. S'instal·larà cartelleria per tot el municipi per tal de promocionar la compra a comerç local.

"Tenim un comerç molt fort, pero necessita molt ajut"

"Tot el que sigui suport al petit comerç, ajuda", ha celebrat Aïda Gascón, presidenta de Sant Cugat Comerç, que ha posat de manifest el difícil moment dels comerços: "Venim d'uns anys patint i això ha sigut un cop més. Tenim un comerç molt fort, pero necessita molt ajut. Moltes coses ens estan fent patir". Per la seva banda, el gestor de mercat de Mira-sol i Volpelleres, Santi Carol, ha mostrat la seva esperança en què aquesta situació faci canviar els hàbits de la ciutadania i es valori més el comerç local.

Des de l'Ajuntament no han analitzat encara les xifres de tancaments de comerços o locals de restauració o les previsions de quants ho hauran de fer.

Ajudes directes

Un dels pilars fomentals de la campanya són les ajudes directes a comerços, autònoms i microempreses de fins a 10 treballadors que hagin hagut de tancar durant el confinament o hagin vist reduïda la facturació més d'un 50% durant l'abril. Tampoc poden superar els 2 milions d'euros de facturació. Tots ells ja poden sol·licitar a través del web de l'Ajuntament ajudes d'entre 500 i 900 euros, en funció del nombre de treballadors.

Per optar-hi, cal tenir el domicili fiscal de l'activitat a Sant Cugat, estar al corrent del pagament de les obligacions tributaries, de seguretat social o mutualitat i estar donat d'alta censal abans la declaració de l'estat d'alarma. L'ajuda és complementària a qualsevol altre ajut existent. Els pagaments, expliquen des del Consistori, s'aniran fent cada dues setmanes aproximadament.

Les ajudes es concediran per ordre de sol·licitud fins que s'acabi el pressupost de 300.000 euros, tot i que la tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica no ha descartat que es pugui ampliar. "Buscarem recursos d'on faci falta per implementar les mesures necessàries perquè ningú es quedi enrere", ha assegurat el tinent d'alcaldia d'Economia, Pere Soler.

Impostos i taxes

Pel que fa a les línies d'ajuda pels pagaments d'impostos o taxes, com les de recollida de deixalles o de terrasses, Soler ha explicat que encara hi estan treballant perquè legalment no és senzill. Tot i això hi estan treballant i esperen poder presentar-ho pròximament. Igualment, el govern municipal també està estudiant la possibilitat d'implementar una línia de microcrèdits per empreses i comerços.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem