Sant Cugat és la ciutat on pugen més els preus dels pisos de lloguer

El preu mitjà del lloguer a Sant Cugat passa a ser de 10,49 euros el metre quadrat i experimenta un increment d'un 5,6% respecte del primer trimestre

El preu del lloguer a Catalunya torna a pujar després de vint-i-cinc trimestres consecutius on el preu només feia que baixar. Si bé al primer trimestre de 2014 els preus es van estabilitzar, en el segon trimestre d'aquest any s'ha produit el primer increment, d'un 2,4%. Aquest increment s'accentua a Sant Cugat, on és de fins a un 5,6%, el major de Catalunya. Aquestes són dades que es desprenen de l'informe que elabora trimestralment Fotocasa.es amb l'escola de negocis Iese sobre el preu del lloguer a Espanya.

Actualment el preu del lloguer és de mitjana a Sant Cugat de 10,49 euros el metre quadrat. A Catalunya només el supera Barcelona, que té una mitjana de 10,86 euros el metre quadrat. En el conjunt de l'estat espanyol Sant Cugat ocupa la cinquena posició en el rànquing de ciutats amb els lloguers més cars. Eivissa és el més car, amb un preu mitjà de 13,90 euros el metre quadrat, seguida de Sant Sebastià (11,16 euros el metre quadrat) i Getxo (11,02 euros el metre quadrat).

Tendència clarament a l'alça
La variació interanual de Sant Cugat ha augmentat en 3 dècimes respecte el segon trimestre de 2013 quan la mitjana era de 10,18 euros el metre quadrat. Es confirma, per tant, la tendència a l'alça que ja s'albirava en el primer informe d'aquest 2014. El preu més alt que s'ha registrat a Catalunya és de 12,44 euros el metre quadrat. Va ser el mes de maig de 2007. Des d'aleshores el preu ha disminuit un -31,5%.

A tall d'exemple i segons el què apareix a la pàgina web de Fotocasa, un pis semi-nou de 70 metres quadrats i tres habitacions a Volpelleres té un preu de lloguer que ronda els 860 euros.

 
Comentaris

Destaquem