Sant Cugat és la ciutat catalana amb menys atur

Sant Cugat també és de les ciutats amb una taxa d'activitat més alta i una major proporció de llocs vinculats al sector serveis

Sant Cugat és la quarta ciutat de tot l'estat i la primera de Catalunya amb la taxa d'atur més baixa. Així es desprèn d'un estudi elaborat per l'Instituto Nacional de Estadística, que ha elaborat amb dades del 2014. Segons l'informe, Sant Cugat tancava l'any amb un atur estimat de l'11,6%, superat només per Majadahonda (11,5%), Las Rozas (10,7%) i Pozuelo de Alarcón (9,4%) (totes tres de la Comunitat de Madrid i amb poblacions similars a Sant Cugat).

L'estudi de l'INE inclou també el rànquing de les ciutats amb una taxa d'activitat més alta i Sant Cugat ocupa l'onzena plaça amb un 64,5%. Aquesta dada vol dir que del total de santcugatencs majors de 16 anys, n'hi ha un 64,5% que està treballant o en condicions per fer-ho.

Un rànquing més en el que apareix el municipi és el de ciutats amb major proporció de llocs de feina en el sector serveis. En aquest cas, Sant Cugat és l'onzena ciutat amb una proporció més alta en serveis, que se situa al voltant del 89%. Contrasta de manera clara amb Rubí, ciutat espanyola amb més llocs de treball vinculats a la indústria (42%) i amb menys llocs al sector serveis (49,9%).

Amb tot, l'estudi aporta també dades de la renda mitjana per llar; tot i que es basa en xifres del 2012. En aquest cas, Sant Cugat ocupa la quarta posició amb una renda mitjana de 41.475 euros per llar.

El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, valora positivament que Sant Cugat destaqui com una de les ciutats amb menys atur, però fa una denúncia sobre el fet que les tres primeres ciutats siguin de Madrid: "A Catalunya es produeix menys ocupació pel dèficit fiscal, que es tradueix en llocs de treball espoliats".

Sobre el fet que a Sant Cugat hi predomini el sector serveis, Brugarolas destaca que és una aposta que ve de lluny i que ha funcionat. Tot i això, apunta a la necessitat de colaborar: "Hem de treballar amb altres ciutats que tenen altres especialitzacions que són necessàries".

Llocs de treball en sector serveis | Create infographics

Renda mitjana per llars | Create infographics

Més informació
 
Comentaris

Destaquem