Sant Cugat reflexiona sobre l'economia circular

L'associació Sant Cugat Empresarial celebra un debat networking amb experts en sostenibilitat de les empreses Veolia i Ferrer Internacional

Un centenar d'assistents han participat aquest dijous en el debat sobre economia circular organitzat per l'associació Sant Cugat Empresarial a l'hotel Sant Cugat de la mateixa ciutat. Els ponents Marta Anglada, responsable del Departament d'Ecoloeconomia i Sostenibilitat de la farmacèutica Ferrer i Ferran Abad, director de Desenvolupament de Veolia, han reflexionat sobre el nou mode de producció, oposat al lineal, que defensa el "produeixo, consumeixo, llenço i reutilitzo".
 

Anglada ha explicat la feina que es desenvolupa des de Ferrer, una multinacional "convençuda", segons les seves paraules, en la necessitat de donar una segona vida als productes que posa al mercat. Per això, des del seu departament –creat el 2014 per decisió de la direcció de la companyia- han promogut la creació de l'embalatge sostenible, la reordenació dels usos dels palets que s'usen a les plantes de producció i l'activació del renting d'impressores, mesures totes orientades a reutilitzar recursos i residus i, a més, a estalviar en costos de l'empresa.

Per la seva banda, Abad ha explicat com la seva figura vetlla per l'eficiència energètica de l'empresa-client, entre els quals es troba l'Ajuntament de Sant Cugat, al qual han aconseguit reduir l'estalvi energètic dels seus edificis fins a un milió d'euros. Un dels seus arguments és que les inversions ambientals també tenen una repercussió econòmica positiva en l'empresa, però "la clau és que l'empresa estigui convençuda que cal fer el canvi. Les imposicions no funcionen", ha apuntat.


La conversa entre els dos ponents ha estat moderada per Neus Navarro, cap de redacció de VIA Empresa, mitjà col·laborador de la trobada presidida pel president de l'entitat, Joan Franquesa; la regidora de Comerç Joana Barbany, autoritats de la ciutat vallesana i una àmplia representació del seu teixit empresarial i productiu.

 
Comentaris

Destaquem