Sant Cugat reflexiona sobre la transformació digital

Sant Cugat ha acollit la desena edició de la Jornada d'Emprenedoria

Més de 400 emprenedors han participat en la 10a Jornada d'Emprenedoria, organitzada per l'Ajuntament de Sant Cugat i la Cambra de Terrassa, i que s'ha celebrat aquest dijous 29 de novembre al Teatre-Auditori de Sant Cugat. Una trobada per donar eines a les persones que estan pensant en engegar un negoci o aquelles que ja el tenen en marxa.

Amb el lema 'Marcant tendències. Present, passat i futur de l'emprenedor', la transformació digital i els nous públics de nadius digitals han protagonitzat la trobada emprenedora, que també ha analitzat com ha canviat l'emprenedoria i la societat en els darrers deu anys. "Les coses han evolucionat, però es manté invariable la il·lusió, la iniciativa i la idea d'intentar crear empreses dels emprenedors", ha destacat Marià Galí, president de la Cambra de Terrassa.

La trobada també ha comptat amb les conferències de Dolors Reig, psicòloga social i editora de El Caparazón, que ha parlat sobre els nadius digitals i la importància d'establir un llenguatge per arribar a aquest nou públic; i del consultor en màrqueting digital Juan Carlos Expósito, que ha incidit en la importància de la transformació digital tant per empreses petites com grans. A més, atres emprenedors han explicat les seves experiències de negocis enfocades a les tendències de mercat i les tecnologies de la informació i comunicació.

 
jornada emprenedoria 7

El president de la Cambra, l'alcaldessa de Sant Cugat i la diputada de la Diputació, a la 10a Jornada d'Emprenedoria FOTO: Bernat Millet

 

Galí ha destacat que el principal canvi és la irupció de la tecnologia, que ha revolucionat el sector de l'emprenedoria. "Els projectes empresarials ho han de tenir en compte per tenir èxit, les xarxes socials són imprescindibles avui dia", ha afegit el president de la institució, que també ha celebrat que fa deu anys, en l'inici de la crisi, el finançament era una de les grans mancances.

Marià Galí, a més, ha fet una petició a l'administració i a la societat en general: "Continuem necessitant anar més enllà per prestigiar l'emprenedoria. Els emprenedors són els empresaris de demà i sense empresaris el país no tirarà endavant".

"L'emprenedoria ja és una sortida i una opció personal"

L'alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, ha mostrat la seva voluntat en què la ciutat marqui tendència en aquest sector, a través del "treball en xarxa i la cooperació". "L'obligació de l'administració és posar-ho fàcil als emprenedors", ha afegit Fortuny, que ha finalitzat amb una esperança: "El meu desitg és que l'ecosistema d'emprenedors a Sant Cugat i a Catalunya trepitgi cada vegada més fort".

Sònia Recasens, diputada delegada de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, també ha repassat un dels canvis en els últims deu anys en l'emprenedoria: "En moments de forta crisi i molt atur, hi havia gent que escollia l'emprenedoria per sortir del seu atzucat. Ara ja podem parlar d'emprenedoria com una sortida i opció personal".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem