Sant Cugat reivindica el seu talent en el Tribuna

Centenars d'empresaris han participat en una nova edició del Tribuna Sant Cugat Empresarial

Sant Cugat del Vallès ha reivindicat el seu talent durant la celebració del Tribuna Sant Cugat Empresarial, que s'ha celebrat aquest dijous 7 de novembre al Banc Sabadell. Una conversa entre tres directius de companyies punteres al món amb seu a la ciutat com Boeheringer Ingelheim, HP i Esade ha servit per reflexionar sobre el talent i la importància que té en la innovació i l'empresa.

“Som a l'era del talent i del coneixement, que és la revolució que ens ha tocat viure. Com a societat hem d'aprofitar aquestes circumstàncies. Tenim un país, una estructura econòmica i una mirada que ens permetrà competir en el món en aquesta nova revolució”, ha destacat el president de Sant Cugat Empresarial, Joan Franquesa, que ha reivindicat la potencialitat de la ciutat en aquest context: “Tenim una societat que té molt talent, que hem de posar en valor i hem d'ajudar; hem de pensar en gran”.

Mireia Ingla Sant Cugat Tribuna

Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat FOTO: Yves Dimant

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha ressaltat igualment el talent santcugatenc, obrint el ventall i extenent-lo molt més enllà del món empresarial i econòmic. “Tenim una ciutat on aflora el talent en tots els sentits”, ha destacat, fent referència al sector cultural o educatiu, entre altres. Ingla ha reivindicat altra vegada la necessitat de generar una ciutat "per a tothom": "El progrés social i econòmic van de la mà. Si posem tot el talent al servei de la ciutat, sobretot de les persones, aconseguirem el que ens proposem".

 

Puigneró: "Hem de ser capaços de generar, retenir i atreure talent en l'àmbit digital"

El conseller de Polítiques Digitals, el santcugatenc Jordi Puigneró, ha destacat la importància del sector de les Tecnologies de la Informació i Comunicació a Catalunya i ha indicat que ja ocupa més treballadors que el de l'automoció. "La revolució digital està absolutament modificant els paràmetres en els quals ens moviem. No estem en una era de canvis, sinó en un canvi d'era", ha emfatitzat.

Jordi Puigneró Sant Cugat Tribuna

El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró FOTO: Yves Dimant

Una de les preocupacions del sector, ha explicat el conseller, és trobar talent en l'àmbit tecnològic. "Hem de ser capaços de generar, retenir i atreure talent en l'àmbit digital. El talent ja no el podem mesurar en títols o coneixements, sinó per la capacitat de canviar, adaptar-se, reaprendre; innovar. El talent és no deixar d'aprendre mai", ha assenyalat.

 

I en aquest sentit, un dels grans reptes és incorpora de "forma massiva" a les dones en aquest "sector estratègic". "Si no som capaços de fer-ho, el país fracassarà", ha advertit.

Reflexions sobre el talent

“Per mi el talent no té definició. Tothom té un talent i la virtut dels que el gestionem és descobrir-lo”. És una de les reflexions de Guayente Sanmartín, vicepresidenta d'HP.

Per la seva banda, el degà d'Esade, Josep Franch, ha afirmat que "hi ha persones que tenen un talent innat, com Mozart, que composava simfonies als vuit anys, sense que ningú li hagués ensenyat. Però el talent es pot cultivar, amb la formació i amb el desenvolupament de competències”.

Per la seva banda, Olga Salomó, directora de Recursos Humans de Boehringer, ha reivindicat el talent i la innovació per fer front situacions de recessió econòmica, com la que sembla que s'acosta: "Les crisis es superen amb innovació i el talent ens ajuda en això, a innovar i adaptar-nos als canvis".

 
 
Comentaris

Destaquem